Барбекю — рецепти смачного, зажареного по-особливому, мяса

1. Барбекю з свинини в кисло-солодкому соусі на мангалі

Дуже смачне і соковите м’ясо в пікантному гірчично-медовому соусі. Виходить неймовірно смачно. Для такого маринаду підійде і інше м’ясо. Рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

  • Шматок свинячої шиї (або 5 свинячих стейків);
  • 4 столові ложки меду;
  • 5 столових ложок соєвого соусу;
  • Чайна ложка солодкої паприки;
  • Гострий червоний перчик на смак;
  • Столова ложка домашньої гірчиці;
  • 4-6 часточок часнику, залежно від розміру;
  • Сіль і мелений чорний перець на смак.

Приготування:

1.М’ясо промити і обсушити від крапель води. Якщо ви використовуєте заморожену, то потрібно повністю його розморозити. Нарізати на стейки, товщиною близько 2 сантиметрів.

2.З’єднати всі інші продукти за списком. Часник для цього потрібно пропустити в пресі або протерти на дрібній тертці. Старанно перемішати. Сіль додавайте з урахуванням того, що соєвий соус і так вже досить солоний.

3.У каструлі або іншій мисці з високими бортами і плоским дном, розкласти м’ясні шматки. Спочатку покладіть парочку. Змастити їх соусом з усіх сторін.

4.Шматочки складати шарами один на одного, щоб вони лежали прямо і була рівномірно покриті маринадом. Накрити кришкою і прибрати в холод мінімум на 5 годин. Якщо ви запланували пікнік завчасно, можете замаринувати з вечора і залишити до самого виїзду на природу.

5.У мангал розкласти дрова і підпалити їх. Вони повинні повністю прогоріти, до стану тліючих жаринок. Зверху помістити грати, наприклад, від спеціальної сітки для барбекю. Розкласти зверху наші шматочки. Маринад з каструльки залиште, він нам ще знадобиться.

6.Залишити на 1-2 хвилини, а потім перевернути і смажити ще пару хвилин з іншого боку. Таким чином, ми «запечатаем» поверхню і весь дорогоцінний сік залишиться всередині кожного шматочка.

7.По мірі перевертання, кожну сторону потрібно змащувати маринадом від м’яса, який залишився в каструлі. Періодично шматки потрібно перевертати, щоб мяско не підгоріло. Готується воно хвилин 15, в залежності від жару вугілля.

Як варіант, та цієї ж решітці можна приготувати овочі гриль і подати їх до свинини!