4. Стейк з яловичини в кавовому соусі барбекю на домашньому грилі
Якщо захотілося соковитого стейку барбекю прямо зараз і зовсім не хочеться чекати маринування м’яса, можете приготувати його за цим рецептом, якщо у вас є домашній гриль. Готується дуже швидко, а виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- Велика цибулина;
- Половина головки великого часнику;
- Перець чилі на смак;
- Грам 70 вершкового масла;
- Столова ложка меленої кави;
- Чайна ложка коричневого цукру;
- Столова ложка кетчупу;
- Половина чарки бальзамічного оцту;
- 2 стейка (напівфабрикат або власної нарізки);
- Трохи оливкової олії;
- Сіль і перчик на смак.
Приготування:
1.Перемолоти В блендері очищений цибулю, часник і перчик чилі.
2.У сотейнику розтопити вершкове масло, відправити сюди цибульно-часникову масу. Обсмажити до рум’яності. Всипати каву, цукровий пісок і розмішати. Додати кетчуп і влити оцет. Старанно помішуючи, проваріть суміш до загустіння.
3.Шматочки м’яса поперчити з двох сторін і полити невеликою кількістю масла.
4.Загострити гриль у високому режимі. Викласти шматки на решітку.
5.Накрити зверху і смажити на цьому ж режимі 3 хвилини. Потім м’ясо трохи посолити на смак. Поставити середній нагрів і знову накрити кришкою. Смажити приблизно 5 хвилин. Ступінь прожарювання можете регулювати самі.
6.Тепер м’яса знадобиться ще близько 10 хвилин. При подачі полити кавовим соусом.
Приємного апетиту!