Барбекю — рецепти смачного, зажареного по-особливому, мяса

4. Стейк з яловичини в кавовому соусі барбекю на домашньому грилі

Якщо захотілося соковитого стейку барбекю прямо зараз і зовсім не хочеться чекати маринування м’яса, можете приготувати його за цим рецептом, якщо у вас є домашній гриль. Готується дуже швидко, а виходить неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • Велика цибулина;
  • Половина головки великого часнику;
  • Перець чилі на смак;
  • Грам 70 вершкового масла;
  • Столова ложка меленої кави;
  • Чайна ложка коричневого цукру;
  • Столова ложка кетчупу;
  • Половина чарки бальзамічного оцту;
  • 2 стейка (напівфабрикат або власної нарізки);
  • Трохи оливкової олії;
  • Сіль і перчик на смак.

Приготування:

1.Перемолоти В блендері очищений цибулю, часник і перчик чилі.

2.У сотейнику розтопити вершкове масло, відправити сюди цибульно-часникову масу. Обсмажити до рум’яності. Всипати каву, цукровий пісок і розмішати. Додати кетчуп і влити оцет. Старанно помішуючи, проваріть суміш до загустіння.

3.Шматочки м’яса поперчити з двох сторін і полити невеликою кількістю масла.

4.Загострити гриль у високому режимі. Викласти шматки на решітку.

5.Накрити зверху і смажити на цьому ж режимі 3 хвилини. Потім м’ясо трохи посолити на смак. Поставити середній нагрів і знову накрити кришкою. Смажити приблизно 5 хвилин. Ступінь прожарювання можете регулювати самі.

6.Тепер м’яса знадобиться ще близько 10 хвилин. При подачі полити кавовим соусом.

Приємного апетиту!