Відмінний рецепт приготування ароматної баранини в яйці з салатом із сочевиці і моркви.
Інгредієнти
-
500 гр.
— баранина (вирізка)
-
150 гр.
— сочевиця
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 зубчик
— часник
-
2 пір’їнки
— зелена цибуля
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л
— сир (натертий Пармезан)
-
1 ст. л.
— оцет (червоний винний)
-
1/2 ч. л.
— гірчиця (Діжонська)
-
3 ст. л.
— сік лимона
-
1 гілочка
— розмарин (свіжий)
-
50 мл.
— вино (біле)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Баранину ріжемо на шматочки.
Викладаємо підготовлені шматочки баранини в сковороду з олією (2 столові ложки) і смажимо, періодично помішуючи, на повільному вогні 40 хвилин.
Поки смажиться баранина, сочевицю промиваємо 4-5 разів, заливаємо водою вище на 5-6 див, додаємо лавровий лист, сіль і варимо сочевицю 25-30 хвилин, поки не стане м’якою. Готову сочевицю зливаємо і відкидаємо на друшляк.
У сковороду наливаємо 2 столові ложки олії і викладаємо підготовлені нарізані цибулю і моркву, обсмажуємо до м’якості.
У миску викладаємо готову сочевицю, цибулю з морквою і дрібно нарізаний зелений лук. Сочевицю заливаємо з овочами сумішшю з оцту і Діжонської гірчиці, перемішуємо.
У баранину після 40 хвилин смаження, додаємо подрібнений розмарин, часник, вино, сік лимона, сіль і перець. Варимо ароматну баранину ще 15 хвилин, поки не википить рідина.
До готовим шматочками баранини додаємо злегка збиті яйця і смажимо, помішуючи, поки яйця не затвердіють.
На тарілки викладаємо підготовлений салат із сочевиці, зверху додаємо гарячі шматочки баранини в яйці, посипаємо натертим Пармезаном і відразу подаємо. Приємного апетиту!