Баранина з сочевицею


Відмінний рецепт приготування ароматної баранини в яйці з салатом із сочевиці і моркви.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — баранина (вирізка)

  • 150 гр.

    — сочевиця

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 зубчик

    — часник

  • 2 пір’їнки

    — зелена цибуля

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ст. л

    — сир (натертий Пармезан)

  • 1 ст. л.

    — оцет (червоний винний)

  • 1/2 ч. л.

    — гірчиця (Діжонська)

  • 3 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 гілочка

    — розмарин (свіжий)

  • 50 мл.

    — вино (біле)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баранину ріжемо на шматочки.


    Викладаємо підготовлені шматочки баранини в сковороду з олією (2 столові ложки) і смажимо, періодично помішуючи, на повільному вогні 40 хвилин.


    Поки смажиться баранина, сочевицю промиваємо 4-5 разів, заливаємо водою вище на 5-6 див, додаємо лавровий лист, сіль і варимо сочевицю 25-30 хвилин, поки не стане м’якою. Готову сочевицю зливаємо і відкидаємо на друшляк.


    У сковороду наливаємо 2 столові ложки олії і викладаємо підготовлені нарізані цибулю і моркву, обсмажуємо до м’якості.


    У миску викладаємо готову сочевицю, цибулю з морквою і дрібно нарізаний зелений лук. Сочевицю заливаємо з овочами сумішшю з оцту і Діжонської гірчиці, перемішуємо.


    У баранину після 40 хвилин смаження, додаємо подрібнений розмарин, часник, вино, сік лимона, сіль і перець. Варимо ароматну баранину ще 15 хвилин, поки не википить рідина.


    До готовим шматочками баранини додаємо злегка збиті яйця і смажимо, помішуючи, поки яйця не затвердіють.

    На тарілки викладаємо підготовлений салат із сочевиці, зверху додаємо гарячі шматочки баранини в яйці, посипаємо натертим Пармезаном і відразу подаємо. Приємного апетиту!