Рецепт приготування гострої ароматною яловичини, тушкованої з ріпчастою цибулею, помідорами, морквою та спеціями.
Інгредієнти
-
800 гр.
— яловичина (без кісток)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 шт.
— морква
-
4 шт.
— помідори (стиглі)
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
4 зубчики
— часник
-
3 гілочки
— петрушка
-
1/4 ч. л.
— перець (червоний гострий мелений)
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/4 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готове азу з яловичиною подаємо з картопляним пюре або рисом. Приємного апетиту!
Яловичину промиваємо та нарізаємо на середні шматочки. Шматочки швидко обсмажуємо в олії на сильному вогні і викладаємо на тарілку.
Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо, моркву нарізаємо на невеликі шматочки, помідори — кубиками.
В масло після яловичини викладаємо підготовлений цибулю і обсмажуємо 2 хвилини. Додаємо моркву, смажимо 3 хвилини. Викладаємо помідори, смажимо ще 2 хвилини і додаємо шматочки яловичини.
Яловичину з овочами перемішуємо і заливаємо водою, щоб повністю покривала обсмажену яловичину. Додаємо паприку, перець і сіль. Тушкуємо азу 60-65 хвилин на повільному вогні. За 5 хвилин до готовності азу додаємо нарізані петрушку і часник. Якщо рідина сильно випаруватися, для соусу додаємо ще трохи води.