Воловани з шинкою і сиром


Гарна закуска до святкового столу: домашні воловани з ароматною начинкою з шинки, варених яєць, зелені з вершковим і твердим сиром.

Інгредієнти

Для волованов:

  • 210 гр.

    — мука

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 20 гр.

    — дріжджі (свіжі)

  • 100 мл.

    — вершки

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 1 шт.

    — куряче яйце

Для начинки:

  • 100 гр.

    — сир (вершковий)

  • 100-120 гр.

    — сир (твердий)

  • 80 гр.

    — шинка

  • 2 шт.

    — куряче яйце (варені)

  • 4 пір’їнки

    — зелена цибуля

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Свіжі дріжджі викладаємо в теплі вершки (не вище 38 градусів) і ретельно перемішуємо.


    У мисці перемішуємо борошно з сіллю і додаємо шматочки холодного вершкового масла.


    Холодне масло з борошном ретельно перетираємо пальцями в дрібні крихти. Додаємо вершкову дріжджову суміш в миску.
    Ретельно замішуємо тісто для волованов.


    Готове тісто для волованов розгортаємо в тонкий пласт (3-4 мм), формою для печива діаметром 7 мм вирізаємо 20 кружечків. Формою діаметром 4 мм. всередині підготовлених кружечків вирізаємо 20 шт. кілець. Із залишків тіста вирізаємо формою 7 мм. ще 20 кружечків.


    Готові кружечки викладаємо на деко з папером і змащуємо збитим яйцем.


    На змащені кружечки викладаємо кільця і знову змащуємо яйцем. Залишаємо заготовку для волованов на 25 хвилин в теплі і відправляємо в духовку при 190 градусах.


    Випікаємо домашні воловани, поки не зарум’яняться.


    Шинку з вареним яйцями дрібно нарізаємо і викладаємо в миску.


    Додаємо в миску вершковий сир (Хохланд, Філадельфія тощо), нарізаний зелений лук (трохи залишаємо для прикраси), сіль, перець і перемішуємо. Начинка для волованов готова.


    Готові воловани повністю охолодити.


    Викладаємо в кожен волован підготовлену ароматну начинку.


    Посипаємо зверху натертим сиром.

    Смачні воловани прикрашаємо залишками зеленої цибулі і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: