Вишневий пиріг з мигдалем


Відмінний рецепт ароматної пирога з вишнями, пісочне тісто з додаванням меленого мигдалю.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 200 гр.

    — мука

  • 140 гр.

    — вершкове масло

  • 50 гр.

    — мигдаль (мелений)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 50 гр.

    — цукрова пудра

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 600 гр.

    — вишня (без кісточок)

  • 2 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 1/3 ч. л.

    — мускатний горіх

  • 1/3 ч. л.

    — кориця

Рецепт приготування

    Холодне вершкове масло нарізаємо кубиками і перемішуємо в чаші міксера з цукровою пудрою.


    Додаємо в пишну масу яйце і перемішуємо.


    Порціями додаємо мелений мигдаль, муку і сіль. Замішуємо до однорідного стану.


    Готове мигдальне тісто загорнути в харчову плівку і охолоджуємо 2 години.


    Вишню промиваємо, виймаємо кісточки і змішуємо в корицею, мускатним горіхом і ванільним цукром. Якщо вишня кисла, то додаємо цукор або пудру.
    Форму діаметром 23 див змащуємо маслом, охолоджене тісто розкачуємо, накладаємо на форму, робимо поглиблення і зрізаємо краю. Підготовлену вишню викладаємо на тісто.


    Із залишків тіста вирізаємо смужки, розкладаємо красиво на вишню і краю пирога.


    Відправляємо запашний вишневий пиріг в розігріту духовку до 210 градусів на 15 хвилин.

    Смачний пиріг з вишнею охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: