Домашні медові пряники з білковою глазур’ю


Ароматні домашні медові пряники з додаванням в тісто невеликої кількості імбиру, гвоздики, кориці і кардамона. Готові пряники покриваємо глазур’ю із збитих білків та цукрової пудри.

Інгредієнти

Для пряників:

  • 700 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 400 гр.

    — мед

  • 210 гр.

    — вершкове масло

  • 50 гр.

    — цукрова пудра

  • 25 гр.

    — сода (харчова)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 гр.

    — імбир (натертий)

  • 2 гр.

    — гвоздика (мелена)

  • 2 гр.

    — кардамон (мелений)

  • 2 гр.

    — кориця (мелена)

Для глазурі:

  • 3 шт.

    — куряче яйце (білок)

  • 160 гр.

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    Для приготування медових пряників ставимо за духовку на 200 °С і вистилаємо деко пекарської папером.


    У миску міксера викладаємо розм’якшене вершкове масло, мед і цукрову пудру.


    Збиваємо заготовку для пряників до однорідного стану.


    Додаємо яйця і ще добре збиваємо.


    В іншій мисці змішуємо борошно з кардамоном, натертим імбиром, корицею і содою.


    Додаємо порціями в заготовку для пряників підготовлену борошно і замішуємо однорідне тісто.


    Готове медове тісто загорнути плівкою і йдіть в холодильник на 15 хвилин.


    Охолоджене тісто розгортаємо в циліндр.


    Нарізаємо на шматочки по 25 гр. (50-52 шт.).


    Кожен шматочок розкачуємо долонями в кульку.


    Сминаем в коржик.


    Підготовлені коржі викладаємо на деко.


    Відправляємо медові пряники у духовку на 9-10 хвилин, поки не стануть рум’яними.


    Для глазурі яєчні білки збиваємо з цукровою пудрою до густоти.


    Охолоджені пряники тримаємо за дно пальцями і занурюємо в підготовленій білкової глазурі.


    Для краси формуємо виделкою нерівності.

    Викладаємо ароматні пряники на деко і висушуємо глазур на пряниках в духовці при 40 градусах до повного затвердіння.
    Подаємо ароматні медові пряники з улюбленим гарячим напоєм. Приємного апетиту!

    Дивіться також: