Брокколі на пару


Є дуже багато рецептів приготування брокколі, але найпростіший без додавання масла і спецій — це приготування на пару. Корисний і смачний гарнір на пару.

Інгредієнти

  • 1 головка

    — брокколі (700-800 гр.)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У брокколі зрізаємо товсту частину.


    Навколо відрізаємо більш дрібні суцвіття.


    Потім залишилися великі суцвіття розрізаємо навпіл. Важливо, щоб суцвіття брокколі були однакового розміру, так вони рівномірно приготуються.


    Каструлю наповнюємо водою, вставляємо ґрати (вода не повинна стосуватися решітки) і викладаємо підготовлені суцвіття брокколі.


    Каструлю з брокколі щільно закриваємо і варимо на сильному вогні після закипання 8-10 хвилин, поки суцвіття брокколі не стануть ніжними. Якщо подобається брокколі «аль денте», то скорочуємо час до 5 хвилин.

    Готову брокколі виймаємо з каструлі, посипаємо сіллю і подаємо в якості здорового корисного гарнір або як основне блюдо з улюбленим соусом. Приємного апетиту!