Запіканка з фаршем


Відмінний рецепт приготування запіканки з яловичого фаршу, картоплі, помідорів, сиру і сметани.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — картопля

  • 300 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 200 гр.

    — помідори

  • 100 гр.

    — сир (Гауда, Тильзитер тощо)

  • 1 чашка

    — сметана

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування запіканки з фаршем розігріваємо духовку до 200 градусів.

    Очищаємо і нарізаємо картоплю скибочками завтовшки 0,5 див підготовлену картоплю Відварюємо в солоній воді 8-10 хвилин, до повної готовності. Зливаємо воду.

    Помідори нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю ріпчасту з часником — дрібно. Сир натираємо в миску і змішуємо зі сметаною.

    У сковороді обсмажуємо підготовлений цибулю, додаємо подрібнений часник, помідори і фарш. Обсмажуємо фарш з помідорами, поки рідина не піде хвилин 10. Солимо, перчимо і знімаємо з вогню.

    У форму для запікання викладаємо половину підготовленого фаршу, картоплю і частину фаршу. Рівномірно розподіляємо сир зі сметаною на поверхні фаршу. Відправляємо запікати 15 хвилин.

  • Готову гарячу запіканку з фаршем прикрашаємо петрушкою і подаємо з салатом і хлібом. Приємного апетиту!