Відмінний рецепт приготування запіканки з яловичого фаршу, картоплі, помідорів, сиру і сметани.
Інгредієнти
-
4 шт.
— картопля
-
300 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
200 гр.
— помідори
-
100 гр.
— сир (Гауда, Тильзитер тощо)
-
1 чашка
— сметана
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
2 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готову гарячу запіканку з фаршем прикрашаємо петрушкою і подаємо з салатом і хлібом. Приємного апетиту!
Для приготування запіканки з фаршем розігріваємо духовку до 200 градусів.
Очищаємо і нарізаємо картоплю скибочками завтовшки 0,5 див підготовлену картоплю Відварюємо в солоній воді 8-10 хвилин, до повної готовності. Зливаємо воду.
Помідори нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю ріпчасту з часником — дрібно. Сир натираємо в миску і змішуємо зі сметаною.
У сковороді обсмажуємо підготовлений цибулю, додаємо подрібнений часник, помідори і фарш. Обсмажуємо фарш з помідорами, поки рідина не піде хвилин 10. Солимо, перчимо і знімаємо з вогню.
У форму для запікання викладаємо половину підготовленого фаршу, картоплю і частину фаршу. Рівномірно розподіляємо сир зі сметаною на поверхні фаршу. Відправляємо запікати 15 хвилин.