Смачні курячі стегна без кісток, мариновані з перцем чилі, петрушкою, часником, медом, соком лимона і запечені на фользі в духовці.
Інгредієнти
-
8-10 шт.
— курка (стегно)
-
2 зубчики
— часник
-
1/3 шт.
— перець (чилі)
-
1/2 шт.
— лимон
-
3 гілочки
— петрушка
-
1 ч. л.
— мед
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Петрушку, перець чилі, часник нарізаємо дрібно. У мисці змішуємо сік половини лимона, масло і мед.
Курячі стегна промиваємо, знімаємо шкіру (за бажанням), робимо надріз по кістки і акуратно зрізаємо м’ясо. Шматки залишаємо цілими. Викладаємо підготовлені стегна в миску, вливаємо маринад, додаємо сіль (2-3 щіпки), петрушку, перець чилі, часник, перець мелений і добре перемішуємо руками. Стегна в маринаді накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.
Ароматну мариновану курку викладаємо на деко з фольгою, рівномірно розподіляємо, накриваємо зверху фольгою і відправляємо на 15 хвилин у духовку при 200 градусах.
Через 15 хвилин знімаємо фольгу і запікаємо ще стегна, поки не покриються коричневою скоринкою.
Готові соковиті стегна подаємо з улюбленим гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!