Швидкий рецепт смачного обіду або вечері. Запечене філе риби під хрусткою скоринкою з ароматною картоплею у вершковому соусі.
Інгредієнти
Для риби:
-
500 гр.
— тріска (філе)
-
2-3 шт.
— помідори
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
75 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
1 зубчик
— часник
-
2 гілочки
— петрушка
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Для картоплі:
-
800 гр.
— картопля
-
4 чашки
— молоко
-
50 гр.
— вершкове масло
-
3 ст. л.
— мука
-
1 пучок
— кріп
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Філе тріски промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. У мисці змішуємо сухарі, товчений часник, сік лимона, нарізану петрушку, розм’якшене вершкове масло, 3 щіпки солі і мелений перець. Викладаємо підготовлене філе тріски на змащене деко і зверху рівномірно розподіляємо суміш з сухарів. Помідори розрізаємо навпіл, викладаємо поруч з рибою. Відправляємо в духовку при 200 градусах на 15 хвилин.
Очищений, нарізаний на кубики картоплю відварюємо в солоній воді до готовності і відкидаємо на друшляк.
У каструлі розігріваємо вершкове масло (50 гр.), додаємо борошно і, постійно помішуючи, обсмажуємо 2-3 хвилини. Вливаємо молоко, додаємо дрібку солі, перцю і варимо соус, поки не загусне. Готовий соус пробуємо на сіль, додаємо нарізаний кріп і підготовлений варену картоплю.
Акуратно перемішуємо картоплю у вершковому соусі і доводимо до кипіння.
Ароматну рибу під хрусткою скоринкою викладаємо на тарілку, додаємо картоплю у вершковому соусі, запечену помідорки, скибочка лимона і подаємо. Приємного апетиту!