Оригінальний рецепт курки-гриль, запеченої з ароматними спеціями на пляшці з пивом. М’ясо курки-гриль виходить дуже смачне і соковите.
Інгредієнти
-
2 шт.
— курка (1,4 кг)
-
2 ч. л.
— паприка
-
2 ч. л.
— сіль
-
2 ч. л.
— перець (мелений)
-
2 ч. л.
— приправа (для курки, наприклад Вегета)
-
2 пляшки
— пиво
-
300 гр.
— сіль (на деко)
Рецепт приготування
2 пляшки пива замочуємо у воді на 5 хвилин і видаляємо етикетку, добре промиваємо пляшки і висушуємо рушником. Пиво відкриваємо і зливаємо, залишаючи по половині в пляшці. Ставимо пляшки з пивом на деко з пекарської папером.
У мисці змішуємо сіль (2 ч. л.), приправа Вегета, паприку і перець.
Тушки курей добре промиваємо і даємо стекти. Підготовлену суміш-приправу ділимо на дві частини і натираємо кожну курячу тушку зовні і всередині.
Підготовлені тушки курки насаджуємо на пляшки з пивом, залишаючи шийки пляшок відкритими.
Навколо пляшок з курми насипаємо сіль (300 гр.), вона буде вбирати всі соки і жир, які будуть виділятися при запіканні, і не будуть розбризкується на всі боки.
Відправляємо кури на пляшках в розігріту духовку до 180 градусах на 60 хвилин. Потім збільшуємо градуси до 200 і запікаємо ароматну курочку ще 15 хвилин. Якщо духовка пече нерівномірно і курка зверху починає пригорати, то обертаємо верх курки фольгою, засмажуємо до рівномірного кольору і знімаємо фольгу.
Готові ароматні кури-гриль трохи охолоджуємо на пляшці і подаємо з улюбленим гарніром і салатиком. Приємного апетиту!