Запечена курка на пляшці


Оригінальний рецепт курки-гриль, запеченої з ароматними спеціями на пляшці з пивом. М’ясо курки-гриль виходить дуже смачне і соковите.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — курка (1,4 кг)

  • 2 ч. л.

    — паприка

  • 2 ч. л.

    — сіль

  • 2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 2 ч. л.

    — приправа (для курки, наприклад Вегета)

  • 2 пляшки

    — пиво

  • 300 гр.

    — сіль (на деко)

Рецепт приготування

    2 пляшки пива замочуємо у воді на 5 хвилин і видаляємо етикетку, добре промиваємо пляшки і висушуємо рушником. Пиво відкриваємо і зливаємо, залишаючи по половині в пляшці. Ставимо пляшки з пивом на деко з пекарської папером.


    У мисці змішуємо сіль (2 ч. л.), приправа Вегета, паприку і перець.


    Тушки курей добре промиваємо і даємо стекти. Підготовлену суміш-приправу ділимо на дві частини і натираємо кожну курячу тушку зовні і всередині.


    Підготовлені тушки курки насаджуємо на пляшки з пивом, залишаючи шийки пляшок відкритими.


    Навколо пляшок з курми насипаємо сіль (300 гр.), вона буде вбирати всі соки і жир, які будуть виділятися при запіканні, і не будуть розбризкується на всі боки.


    Відправляємо кури на пляшках в розігріту духовку до 180 градусах на 60 хвилин. Потім збільшуємо градуси до 200 і запікаємо ароматну курочку ще 15 хвилин. Якщо духовка пече нерівномірно і курка зверху починає пригорати, то обертаємо верх курки фольгою, засмажуємо до рівномірного кольору і знімаємо фольгу.

    Готові ароматні кури-гриль трохи охолоджуємо на пляшці і подаємо з улюбленим гарніром і салатиком. Приємного апетиту!