Запечена гомілку індички з картоплею


Простий рецепт ароматної індички (гомілки), витриманою в маринаді з вина і запеченої в духовці з картоплею.

Інгредієнти

Для індички:

  • 1 шт.

    — індичка (гомілка близько 1 кг)

  • 1 кг.

    — картопля

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 200 мл.

    — вино (біле)

  • 2 перешіптування

    — розмарин (сушений)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для маринаду:

  • 1 літр

    — вино (біле)

  • 100 мл.

    — оцет (білий винний)

  • 3 щіпки

    — розмарин (сушений)

Рецепт приготування

    У великий контейнер наливаємо винний оцет, вино, додаємо розмарин і викладаємо гомілку індички. Залишаємо гомілку маринуватися на 2 години.


    Через 2 години очищену і нарізану картоплю викладаємо на деко.


    Додаємо мариновану і натерту сіллю і перцем ногу індички, нарізану цибулю, часник, посипаємо все розмарином (2 щіпки), картоплю — сіллю і перцем. Поливаємо все олією і перемішуємо картопля з овочами.


    Відправляємо підготовлену гомілку індички з картоплею в духовку при 200 градусах на 10 хвилин, потім перемішуємо картопля, перевертаємо ногу і ще запікаємо 10 хвилин.

    Зменшуємо духовку до 180 градусів, гомілку індички поливаємо вином (200 мл) і запікаємо 30 хвилин (якщо вага гомілки більше, то збільшуємо до 40 хвилин). Подаємо ароматну гомілку індички з гарячою картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!