Простий рецепт ароматної індички (гомілки), витриманою в маринаді з вина і запеченої в духовці з картоплею.
Інгредієнти
Для індички:
-
1 шт.
— індичка (гомілка близько 1 кг)
-
1 кг.
— картопля
-
2 зубчики
— часник
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
200 мл.
— вино (біле)
-
2 перешіптування
— розмарин (сушений)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Для маринаду:
-
1 літр
— вино (біле)
-
100 мл.
— оцет (білий винний)
-
3 щіпки
— розмарин (сушений)
Рецепт приготування
У великий контейнер наливаємо винний оцет, вино, додаємо розмарин і викладаємо гомілку індички. Залишаємо гомілку маринуватися на 2 години.
Через 2 години очищену і нарізану картоплю викладаємо на деко.
Додаємо мариновану і натерту сіллю і перцем ногу індички, нарізану цибулю, часник, посипаємо все розмарином (2 щіпки), картоплю — сіллю і перцем. Поливаємо все олією і перемішуємо картопля з овочами.
Відправляємо підготовлену гомілку індички з картоплею в духовку при 200 градусах на 10 хвилин, потім перемішуємо картопля, перевертаємо ногу і ще запікаємо 10 хвилин.
Зменшуємо духовку до 180 градусів, гомілку індички поливаємо вином (200 мл) і запікаємо 30 хвилин (якщо вага гомілки більше, то збільшуємо до 40 хвилин). Подаємо ароматну гомілку індички з гарячою картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!