Дуже смачне заливне з смаженими креветками, червоною ікрою, маринованими печерицями, курячими яйцями, перцем і майонезом.
Інгредієнти
-
24 шт.
— креветки (сирі або варені)
-
12-14 шт.
— печериці (мариновані)
-
3 шт.
— куряче яйце (варені)
-
1 шт.
— огірок (свіжий)
-
1 банку
— ікра (червона)
-
1 банку
— горох (консервований)
-
1 пучок
— кріп
-
1 зубчик
— часник
-
1 літр
— бульйон (овочевий)
-
24 ч. л.
— майонез
-
20-40 гр.
— желатин
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Овочевий бульйон нагріваємо і додаємо желатин (згідно інструкції на упаковці).
Помішуємо, щоб не було грудочок, і нагріваємо майже до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо з вогню.
Якщо креветки беремо сирі, то очищаємо, промиваємо і висушуємо на паперових рушниках. Підготовлені креветки посипаємо сіллю, перцем, перемішуємо з подрібненим часником і викладаємо в сковороду з олією.
Обсмажуємо ароматні креветки з 2-х сторін за 2 хвилини і викладаємо на паперові рушники.
Форму для кексів (12 шт.) змащуємо маслом і додаємо в кожну комірку по 1 ст. л. підготовленого желатину.
Викладаємо на дно осередків по невеликий гілочці кропу і по половині чайної ложки червоної ікри.
Готові яйця розрізаємо на шматочки (12 шт.), викладаємо в комірки і додаємо зверху майонез (по 1 ч. л.).
На майонез викладаємо по 1 ч. л. ікри.
На ікру викладаємо креветки (по 2 шт.) і горошок.
На креветки додаємо трохи майонезу, скибочки маринованих грибів, кріп і по одному кружечки огірка.
Заливаємо комірки з креветками, грибами, горошком, червоною ікрою желатином і відправляємо форму в холодильник до повного затвердіння желатину.
Готове ароматне заливне з креветками і червоною ікрою акуратно виймаємо з комірок, викладаємо на тарілку, прикрашаємо червоною ікрою і подаємо. Приємного апетиту!