Хачапурі по-аджарськи


Відмінний рецепт приготування грузинської страви хачапурі по-аджарськи.

Інгредієнти

Для тесту на 3 шт.:

  • 250 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 15 гр.

    — дріжджі (свіжі або 7 гр. сухі)

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • 160 мл

    — йогурт (натуральний або пахта)

Для начинки на 3 шт.:

  • 240 гр.

    — сир (1/2 Фета і 1/2 Моцарела)

  • 3 шт.

    — куряче яйце

Рецепт приготування

    Виливаємо В миску пахту, додаємо дріжджі, сіль, борошно та олія.


    Замішуємо 2-3 хвилини еластичне тісто і залишаємо накритим 30 хвилин.


    Сир Фета і Моцарелла нарізаємо шматочками.


    Підготовлений сир викладаємо в миску і перемішуємо.


    Готове тісто викладаємо на стіл, вимішуємо 1-2 хвилини і ділимо на 3 частини.


    Кожну частину тіста розкачуємо в корж товщиною 0,5 див.


    Краю у кожної підготовленої коржі трохи звертаємо в трубочку і закріплюємо з двох сторін.


    Кожну «човник» з тіста викладаємо на деко з пекарської папером. Підготовленим сиром наповнюємо «човники» і залишаємо на 15 хвилин.


    Відправляємо хачапурі в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин, поки не зарум’яняться.


    Потім виймаємо, посередині ложкою трохи розсовуємо сир і акуратно викладаємо куряче яйце по одному на кожен хачапурі.


    Запікаємо хачапурі ще близько 3 хвилин, всередині не жовток повинен затвердіти.

  • Готовий гарячий хачапурі трохи охолоджуємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!