Відмінний рецепт приготування грузинської страви хачапурі по-аджарськи.
Інгредієнти
Для тесту на 3 шт.:
-
250 гр.
— борошно (пшеничне)
-
15 гр.
— дріжджі (свіжі або 7 гр. сухі)
-
1 ч. л.
— сіль
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
160 мл
— йогурт (натуральний або пахта)
Для начинки на 3 шт.:
-
240 гр.
— сир (1/2 Фета і 1/2 Моцарела)
-
3 шт.
— куряче яйце
Рецепт приготування
-
Готовий гарячий хачапурі трохи охолоджуємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!
Виливаємо В миску пахту, додаємо дріжджі, сіль, борошно та олія.
Замішуємо 2-3 хвилини еластичне тісто і залишаємо накритим 30 хвилин.
Сир Фета і Моцарелла нарізаємо шматочками.
Підготовлений сир викладаємо в миску і перемішуємо.
Готове тісто викладаємо на стіл, вимішуємо 1-2 хвилини і ділимо на 3 частини.
Кожну частину тіста розкачуємо в корж товщиною 0,5 див.
Краю у кожної підготовленої коржі трохи звертаємо в трубочку і закріплюємо з двох сторін.
Кожну «човник» з тіста викладаємо на деко з пекарської папером. Підготовленим сиром наповнюємо «човники» і залишаємо на 15 хвилин.
Відправляємо хачапурі в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин, поки не зарум’яняться.
Потім виймаємо, посередині ложкою трохи розсовуємо сир і акуратно викладаємо куряче яйце по одному на кожен хачапурі.
Запікаємо хачапурі ще близько 3 хвилин, всередині не жовток повинен затвердіти.