Святкова випічка повинна бути красивою і дуже смачною. Ароматний вінок з тіста з хрусткою скоринкою і ніжною м’якоттю всередині.
Інгредієнти
-
250 гр.
— мука
-
20 гр.
— дріжджі (свіжі)
-
200 мл.
— вода (тепла)
-
1,5 ч. л.
— мед
-
1 щіпка
— сіль
-
30 гр.
— вершкове масло
-
2 ч. л.
— кориця (з гіркою)
-
4 ч. л.
— цукрова пудра
Рецепт приготування
У теплій воді розмішуємо мед. Додаємо свіжі дріжджі, які розтираємо між пальців і перемішуємо.
У борошно додаємо сіль і вливаємо підготовлену дріжджову суміш. Добре перемішуємо і замішуємо тісто.
Залишаємо тісто для вінка накритим на столі на 30 хвилин.
Розкачуємо приготоване тісто в прямокутник 1,5-2 мм завтовшки.
Розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукрову пудру і корицю.
Добре перемішуємо ароматну суміш.
Підготовлену суміш з кориці рівномірно розподіляємо на прямокутнику.
Скачуємо тісто з сумішшю в рулет.
Розрізаємо підготовлений рулет уздовж навпіл.
Переплітаємо утворені половинки тесту.
Звертаємо переплетені частини у вінок і викладаємо на деко.
Відправляємо підготовлений вінок з тіста в розігріту духовку до 175 градусів і випікаємо 30 хвилин. Ароматну випічку трохи охолоджуємо, посипаємо вінок цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!