Відмінний рецепт ароматної тушкованої яловичини з картоплею, морквою та спеціями.
Інгредієнти
-
1,5 кг.
— яловичина (без жиру)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 шт.
— картопля (великого розміру)
-
4 шт.
— морква
-
500 мл.
— вода
-
2-3 ст. л.
— рослинна олія
-
2-3 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— мускатний горіх (порошок)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готовий гуляш розкладаємо по тарілках, посипаємо петрушкою і подаємо з овочевим салатом і хлібом. Приємного апетиту!
Яловичину нарізаємо на кубики розміром 2-3 див. В гарячу сковороду наливаємо олію і обсмажуємо шматочки яловичини на сильному вогні. Додаємо сіль і чорний перець.
Лук очищаємо і нарізаємо крупно. Додаємо до обсмаженої яловичині, перемішуємо і смажимо 3-4 хвилини. Посипаємо мускатним горіхом.
Вливаємо в каструлю воду. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на дуже повільному вогні 25-30 хвилин. Якщо необхідно, додаємо воду під час гасіння.
Поки гаситься яловичина, картопля та моркву очищаємо і нарізаємо на однакові шматочки. Додаємо підготовлені овочі до м’яса, солимо і тушкуємо 45 хвилин.