Тушковані овочі з яйцями


Відмінний рецепт приготування смачної страви з помідорів, цукіні, баклажанів та курячих яєць.

Інгредієнти

  • 5 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цукіні

  • 1 шт.

    — баклажан

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 4 пір’їнки

    — зелена цибуля

  • 2 зубчики

    — часник

  • 4 гілочки

    — базилік

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 ст. л.

    — оцет (бальзамічний)

  • 1/2 ч. л.

    — цукор

  • за смаком

    — прованські трави

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Цукіні нарізаємо кільцями. Помідори та баклажани на невеликі шматочки. Часник пропускаємо через прес. Базилік нарізаємо соломкою, зелену цибулю кільцями.

    У глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо цукіні і баклажан. Обсмажуємо до напівготовності.

    Додаємо до баклажана і цукіні зелений лук, часник, томатну пасту, помідори, оцет, базилік і 200 мл води. Приправляємо сіллю, перцем, цукром і сушеними травами Провансу. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 7 хвилин на слабкому вогні.

    Потім робимо в тушкованих овочах чотири поглиблення і виливаємо в кожне по одному яйцю. Накриваємо кришкою і варимо ще 6-7 хвилин на слабкому вогні, поки яйця не приготуються.

  • Прикрашаємо базиліком і подаємо.

    Приємного апетиту!