Тушкована картопля з яловичиною


Класичний рецепт приготування ароматної тушкованої картоплі з яловичиною, але родзинку цим рецептом надає червоне вино, яке додаємо при гасінні.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — картопля

  • 300 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 3 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 склянка

    — вино (червоне)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 1/3 ч. л.

    — хмелі-сунелі

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Яловичину нарізаємо на середні шматочки, перемішуємо з нарізаною петрушкою, перцем, сіллю, викладаємо підготовлену яловичину в гаряче масло й обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної скоринки, помішуючи. Викладаємо яловичину на тарілку.


    В масло після яловичини викладаємо нарізану цибулю, обсмажуємо 3-4 хвилини, додаємо нарізані помідори, подрібнений часник і тушкуємо ще 3-4 хвилини. У цибулю з помідорами викладаємо підготовлені шматочки яловичини, додаємо хмелі-сунелі (за бажанням), вливаємо червоне вино, воду (1/2 склянки), накриваємо і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин.

    Поки гаситься яловичина, картопля з морквою очищаємо і нарізаємо картоплю на великі скибочки, моркву — кружальцями.

    У яловичину додаємо підготовлені морква з картоплею, лавровий лист, сіль і мелений перець. Добре перемішуємо і вливаємо воду, повністю овочі з м’ясом не покриваємо. Накриваємо каструлю і тушкуємо ароматну картоплю з яловичиною на повільному вогні 1,5 години.

    Готову смачну картоплю з яловичиною подаємо гарячою з хрустким хлібом і улюбленим овочевим салатом. Приємного апетиту!