Класичний рецепт приготування ароматної тушкованої картоплі з яловичиною, але родзинку цим рецептом надає червоне вино, яке додаємо при гасінні.
Інгредієнти
-
600 гр.
— картопля
-
300 гр.
— яловичина (без кісток)
-
3 шт.
— помідори
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
3 зубчики
— часник
-
3 гілочки
— петрушка
-
1 склянка
— вино (червоне)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 шт.
— лавровий лист
-
1/3 ч. л.
— хмелі-сунелі
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Яловичину нарізаємо на середні шматочки, перемішуємо з нарізаною петрушкою, перцем, сіллю, викладаємо підготовлену яловичину в гаряче масло й обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної скоринки, помішуючи. Викладаємо яловичину на тарілку.
В масло після яловичини викладаємо нарізану цибулю, обсмажуємо 3-4 хвилини, додаємо нарізані помідори, подрібнений часник і тушкуємо ще 3-4 хвилини. У цибулю з помідорами викладаємо підготовлені шматочки яловичини, додаємо хмелі-сунелі (за бажанням), вливаємо червоне вино, воду (1/2 склянки), накриваємо і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин.
Поки гаситься яловичина, картопля з морквою очищаємо і нарізаємо картоплю на великі скибочки, моркву — кружальцями.
У яловичину додаємо підготовлені морква з картоплею, лавровий лист, сіль і мелений перець. Добре перемішуємо і вливаємо воду, повністю овочі з м’ясом не покриваємо. Накриваємо каструлю і тушкуємо ароматну картоплю з яловичиною на повільному вогні 1,5 години.
Готову смачну картоплю з яловичиною подаємо гарячою з хрустким хлібом і улюбленим овочевим салатом. Приємного апетиту!