Смачний рецепт приготування соковитих шматочків тріски, тушковані в соусі з червоного перцю.
Інгредієнти
-
4 шматки
— тріска (філе)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
3 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— кетчуп
-
4 шт.
— перець (червоний)
-
6 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Гарячу тріску в соусі з перцю розкладаємо по тарілках і відразу подаємо. Як гарнір добре підійдуть варений рис і картопляне пюре. Приємного апетиту!
Розігріваємо духовку до 190 градусів і перці розрізаємо на 2 частини. Очищаємо від мембран і насіння, відправляємо на змащений маслом деко. Запікаємо 12-15 хвилин, виймаємо, трохи охолоджуємо і знімаємо шкірку.
Поки запікаються перці, нарізану цибулю обсмажуємо до м’якості з 3 столовими ложками олії, потім додаємо нарізаний часник і обсмажуємо ще 2 хвилини. Додаємо кетчуп, перемішуємо і остуджуємо.
У чашу блендера викладаємо підготовлений перець, виливаємо смажену суміш з часнику, цибулі і кетчупу. Трохи солимо, додаємо 1/3 склянки води і збиваємо до однорідної маси, якщо соус виходить густим, додаємо ще трохи води.
Філе тріски викладаємо в глибоку сковороду з маслом, на сильному вогні обсмажуємо з одного боку до золотистої скоринки. Перевертаємо шматочки риби, зменшуємо вогонь до середнього, заливаємо тріску соусом з перцю і тушкуємо протягом 10 хвилин.