Тріска в соусі з перцю


Смачний рецепт приготування соковитих шматочків тріски, тушковані в соусі з червоного перцю.

Інгредієнти

  • 4 шматки

    — тріска (філе)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — кетчуп

  • 4 шт.

    — перець (червоний)

  • 6 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 190 градусів і перці розрізаємо на 2 частини. Очищаємо від мембран і насіння, відправляємо на змащений маслом деко. Запікаємо 12-15 хвилин, виймаємо, трохи охолоджуємо і знімаємо шкірку.

    Поки запікаються перці, нарізану цибулю обсмажуємо до м’якості з 3 столовими ложками олії, потім додаємо нарізаний часник і обсмажуємо ще 2 хвилини. Додаємо кетчуп, перемішуємо і остуджуємо.

    У чашу блендера викладаємо підготовлений перець, виливаємо смажену суміш з часнику, цибулі і кетчупу. Трохи солимо, додаємо 1/3 склянки води і збиваємо до однорідної маси, якщо соус виходить густим, додаємо ще трохи води.

    Філе тріски викладаємо в глибоку сковороду з маслом, на сильному вогні обсмажуємо з одного боку до золотистої скоринки. Перевертаємо шматочки риби, зменшуємо вогонь до середнього, заливаємо тріску соусом з перцю і тушкуємо протягом 10 хвилин.

  • Гарячу тріску в соусі з перцю розкладаємо по тарілках і відразу подаємо. Як гарнір добре підійдуть варений рис і картопляне пюре. Приємного апетиту!