Справжній рецепт приготування соусу з кислих слив, часнику і спецій. Грузинський соус Ткемалі відмінно підходить до смаженою на грилі, сковороді або в духовці риби, м’яса та овочів.
Інгредієнти
-
650-800
— слива (кисла)
-
1/4 склянки
— вода
-
2 ч. л.
— коріандр (мелене насіння)
-
1 ч. л.
— фенхель (мелене насіння)
-
1 ч. л.
— перець (кайенский мелений)
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
1/2 ч. л.
— сіль
-
2 зубчики
— часник
-
3 листочка
— м’ята
-
5 гілочок
— кінза (свіжа)
Рецепт приготування
-
Готовий соус Ткемалі подаємо з ягням, куркою, рибою, яловичиною, свининою чи смаженими овочами. Приємного апетиту!
Із слив виймаємо кісточки. Розрізаємо сливи навпіл. Зелень дрібно нарізаємо, часник пропускаємо через прес.
Воду в каструлі доводимо до кипіння, викладаємо підготовлені сливи, кип’ятимо на повільному вогні 10 хвилин і знімаємо з вогню.
Варені сливи трохи охолоджуємо, виливаємо в блендер, додаємо підготовлений часник, сіль і збиваємо.
Суміш з сливи і часнику відправляємо назад в каструлю, додаємо мелений коріандр, мелені насіння фенхелю, кайенский і чорний перець. Доводимо до кипіння і варимо соус із слив 5 хвилин.
Додаємо в соус підготовлену зелень, перемішуємо і варимо соус Ткемалі ще 2 хвилини. Знімаємо гарячий соус з вогню і охолодити до кімнатної температури.
Соус Ткемалі зберігаємо в банках в холодильнику.