Соус Ткемалі


Справжній рецепт приготування соусу з кислих слив, часнику і спецій. Грузинський соус Ткемалі відмінно підходить до смаженою на грилі, сковороді або в духовці риби, м’яса та овочів.

Інгредієнти

  • 650-800

    — слива (кисла)

  • 1/4 склянки

    — вода

  • 2 ч. л.

    — коріандр (мелене насіння)

  • 1 ч. л.

    — фенхель (мелене насіння)

  • 1 ч. л.

    — перець (кайенский мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 листочка

    — м’ята

  • 5 гілочок

    — кінза (свіжа)

Рецепт приготування

    Із слив виймаємо кісточки. Розрізаємо сливи навпіл. Зелень дрібно нарізаємо, часник пропускаємо через прес.

    Воду в каструлі доводимо до кипіння, викладаємо підготовлені сливи, кип’ятимо на повільному вогні 10 хвилин і знімаємо з вогню.


    Варені сливи трохи охолоджуємо, виливаємо в блендер, додаємо підготовлений часник, сіль і збиваємо.


    Суміш з сливи і часнику відправляємо назад в каструлю, додаємо мелений коріандр, мелені насіння фенхелю, кайенский і чорний перець. Доводимо до кипіння і варимо соус із слив 5 хвилин.


    Додаємо в соус підготовлену зелень, перемішуємо і варимо соус Ткемалі ще 2 хвилини. Знімаємо гарячий соус з вогню і охолодити до кімнатної температури.


    Соус Ткемалі зберігаємо в банках в холодильнику.

  • Готовий соус Ткемалі подаємо з ягням, куркою, рибою, яловичиною, свининою чи смаженими овочами. Приємного апетиту!