Відмінний рецепт приготування смажених карасів з овочами. Для приготування овочів використовуємо заморожену овочеву суміш, яка складається із стручкової квасолі, солодкого перцю, цукіні помідор
Інгредієнти
-
2 шт.
— карась (середнього розміру)
-
500 гр.
— заморожена овочева суміш
-
3 ст. л.
— соус (аджика)
-
3 ст. л.
— соєвий соус
-
1/2 склянки
— сухарі (панірувальні)
-
для смаження
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Аждику можна замінити на інший гострий соус або кетчуп.
Приємного апетиту!
Рибу миємо, чистимо, видаляємо зябра і нутрощі. На всій поверхні риби робимо надрізи глибиною кілька міліметрів (щоб краще просочилася спеціями). Натираємо карасі сіллю, перцем і аджикою (використовуємо 1 столову ложку).
Для приготування використовуємо заморожену овочеву суміш, яка складається із стручкової квасолі, солодкого перцю, цукіні помідор (замінити суміш можна свіжими овочами, бобовими в рівних пропорціях).
У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, викладаємо овочеву суміш і смажимо на сильному вогні протягом 5-7 хвилин, поки рідина не випарується. Потім додаємо соєвий соус, сіль, перець і дві столові ложки аджики. Перемішуємо і варимо ще протягом 1-2 хвилин.
Поки смажаться овочі, в іншу сковороду наливаємо велика кількість рослинної олії, розігріваємо. Рибу обвалюють у сухарях і обсмажуємо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин з обох сторін, поки не засмажитися до коричневого кольору.
Смажені овочі ділимо навпіл, викладаємо на тарілки, зверху розміщуємо смажену рибу і відразу подаємо. За бажанням можна додати трохи аджики зверху риби.