Смажені карасі з овочами


Відмінний рецепт приготування смажених карасів з овочами. Для приготування овочів використовуємо заморожену овочеву суміш, яка складається із стручкової квасолі, солодкого перцю, цукіні помідор

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — карась (середнього розміру)

  • 500 гр.

    — заморожена овочева суміш

  • 3 ст. л.

    — соус (аджика)

  • 3 ст. л.

    — соєвий соус

  • 1/2 склянки

    — сухарі (панірувальні)

  • для смаження

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Рибу миємо, чистимо, видаляємо зябра і нутрощі. На всій поверхні риби робимо надрізи глибиною кілька міліметрів (щоб краще просочилася спеціями). Натираємо карасі сіллю, перцем і аджикою (використовуємо 1 столову ложку).

    Для приготування використовуємо заморожену овочеву суміш, яка складається із стручкової квасолі, солодкого перцю, цукіні помідор (замінити суміш можна свіжими овочами, бобовими в рівних пропорціях).

    У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, викладаємо овочеву суміш і смажимо на сильному вогні протягом 5-7 хвилин, поки рідина не випарується. Потім додаємо соєвий соус, сіль, перець і дві столові ложки аджики. Перемішуємо і варимо ще протягом 1-2 хвилин.

    Поки смажаться овочі, в іншу сковороду наливаємо велика кількість рослинної олії, розігріваємо. Рибу обвалюють у сухарях і обсмажуємо на середньому вогні протягом 5-7 хвилин з обох сторін, поки не засмажитися до коричневого кольору.

    Смажені овочі ділимо навпіл, викладаємо на тарілки, зверху розміщуємо смажену рибу і відразу подаємо. За бажанням можна додати трохи аджики зверху риби.

  • Аждику можна замінити на інший гострий соус або кетчуп.

    Приємного апетиту!