Сирна запіканка — 6 кращих рецептів приготування

5. Рецепт сирної запіканки з бананом, йогуртом і медом в духовці

Сир ідеально поєднується з бананом за смаком. Пропоную вам рецепт такої смачної запіканки. Тільки подивившись на фото, течуть слинки. А на ділі, вона виправдовує всі очікування! Готується дуже просто і швидко. Список інгредієнтів для цієї страви мінімальний. При цьому, тут немає нічого зайвого, все відмінно поєднується між собою.

Інгредієнти:

  • 200 грам сиру (нежирного)
  • Сире яйце
  • 3 банана середнього розміру
  • 280 грам натурального йогурту
  • Мед на смак
  • Масло для промазки форми

Приготування:

1. Сир перетираємо через сито. Можна цю процедуру замінити збиванням блендером. Головне, домогтися однорідної м’якої консистенції продукту.

2. У чашу з сиром вливаємо яйце, йогурт. Збиваємо все блендером до максимальної однорідності. Тут не повинно залишатися згустків або грудочок.

3. Форму для випічки промазуємо маслом. На дно кладемо лист пергаменту. Її теж зверху трохи промасливаем. Банани очищаємо, нарізаємо середніми кружечками. Розкладаємо їх у форму в 1-2 шари.

4. Зверху заливаємо сирною сумішшю. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Відправляємо сюди форму на 35-40 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки. Готовність легко визначити, проткнувши виріб в центрі дерев’яною шпажкою. Якщо паличка залишилася сухою, значить все готово.

5. Після того, як вона буде готова, дамо їй повністю охолонути прямо у формі. Після цього, проведемо по краях лопаткою, відокремлюючи запіканку від бортів. Акуратно дістаємо її, нарізаємо і подаємо. Вже порційні шматочки, поливаємо медом. Якщо мед ви не любите, можна полити згущеним молоком або іншим солодким соусом для десертів. Можна подавати і без будь-яких доповнень.