Сирна запіканка — 6 кращих рецептів приготування

2. Запіканка сирна з манкою і розпушувачем

Пропоную дуже простий рецепт цього корисного десерту. Борошна в складі немає. Манка замінить її. З нею запіканка виходить легкою, повітряною, злегка зернистої всередині.

Інгредієнти:

  • 600 грам сиру
  • Чайна ложка розпушувача
  • 150 грам цукрового піску
  • Щіпка солі
  • 160 грам сметани + 2 столові ложки для промазки
  • 100 г манної крупи
  • 3 яйця
  • Рослинне або вершкове масло для змащування форми

Приготування:

1. В ідеалі, брати домашній сир. Але можна і купити готовий. Головне, він повинен бути жирним. Поміщаємо його в миску, перекладаємо сюди ж сметану. Блендером перетираємо все в пишну масу. Без сирних грудок. Додаємо манку і знову перемішуємо.

2. Яйця вливаємо в окрему миску. Вона повинна бути чистою і сухою. Сюди ж додаємо дрібку солі. Починаємо збивати міксером. Коли через кілька секунд яйця стануть однорідними, поступово підсипаємо пісок, не припиняючи збивання. В цілому потрібно збивати 7-8 хвилин, до світлої, густої маси.

3. Переливаємо яєчну суміш до сиру. Додаємо розпушувач.

4. Все змішуємо акуратними рухами знизу вгору до тих пір, поки маса не стане повністю однорідною.

5. Форму для випічки промазуємо маслом. Можна використовувати пісне або м’яке вершкове. Рівномірно розподіляємо тут тісто. Зверху промазуємо двома столовими ложками сметани, рівномірно. Духовку нагріваємо до 170 градусів. Випікаємо приблизно 50 хвилин.

Охолодити у формі. Перші 20 хвилин запіканка повинна простояти у вимкненій духовці за прочиненими дверцятами. Потім вже можна діставати на стіл. Але нарізати не поспішаємо – нехай повністю охолоне.