Сирна запіканка — 6 кращих рецептів приготування

Інгредієнти:

  • Півкіло сиру
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Цукровий пісок – 100 р.
  • 2 сирих яйця
  • Ванілін на смак
  • Згущене молоко для заливки
  • 100 грамів крупи манної
  • 50 мілілітрів молока

Приготування:

1. Сир краще використовувати домашній. Якщо такого немає, беріть будь, жирністю не менше 5%. Розтираємо його виделкою, щоб не залишалося великих крупинок.

2. Вливаємо сюди молоко, яйця, додаємо цукровий пісок, ванілін, додати м’яке вершкове масло. Міксером або блендером перемішуємо все до повної однорідності.

3. Залишилося тільки додати манку. Всипаємо її поступово, порціями, старанно замішуючи. Не можна залишати тут манні грудочки – маса повинна бути однорідною.

4. Форму для випічки вистилаємо пергаментом. Можна ще змастити вершковим маслом. Розрівнюємо поверхню, трохи потрясем, щоб все лягло рівномірніше. Лишаємо в такому вигляді на 0,5-1 годину, щоб крупа, яка є в складі, набухла.

Прибираємо в духовку, нагріту до 190 градусів. Випікаємо 30-40 хвилин, до готовності. Цей момент легко визначити, проткнувши виріб в центрі дерев’яною зубочисткою. Якщо паличка виходить звідти суха, значить, запіканка готова.

Нарізаємо випічку, поливаємо згущеним молоком. Це дуже смачно! Приємного апетиту!