Сирна запіканка — 6 кращих рецептів приготування

3. Сирна запіканка в мультиварці з яйцями і сметаною

Якщо у вас немає духовки або відповідної форми для неї, але є мультиварка, пропоную вам цей рецепт. Його можна адаптувати під будь-яку модель цієї техніки. Мультиварка приготує вам смачну запіканку до чаю не гірше, ніж духовка. Переконайтеся самі!

Інгредієнти:

  • 550 грам м’якого сиру (краще пожирніше)
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Чайна ложка розпушувача
  • 4 столові ложки цукрового піску (можна регулювати на смак)
  • Половина чайної ложки солі
  • 3 сирих яйця
  • 3 столові ложки манної крупи
  • 100-130 грам сметани

Приготування:

1. Сметану розвести невеликою кількістю води до консистенції кефіру. За бажанням, можна відразу використовувати кефір. Сюди перекладаємо манку, добре все вимішуємо. Залишаємо на півгодини.

2. Яєчні білки прибираємо поки в холодильник. Жовтки ж відправляємо в одну миску з сиром. Сюди ж додаємо цукровий пісок, розпушувач, сіль і ванілін. Міксером або блендером перебиваємо все максимально однорідну ніжну масу. Потім перекладаємо сюди сметану з манкою.

3. Тепер приймемось за білки. Вливаємо їх у чисту суху діжу міксера. Можна в будь-яку іншу містку посуд. Збиваємо кілька хвилин до густої, стійкої маси. При перевертанні миски з білковими піками, вони повинні залишатися в ній, не стікати і не падати на стіл.

4. Тепер потрібно ввести їх в сирну масу так, щоб вони не осіли. Для цього, перекладаємо по 1-2 ложки і акуратно замішуємо знизу вгору лопаткою. Таким чином, поступово, вводимо всі білки. Тоді маса вийде пишною.

5. Дно чаші мультиварки зсередини вистилаємо пергаментом. Змащуємо дно і борти м’яким вершковим маслом (можна пісним). Виливаємо наше пишне тісто. Вирівнюємо поверхню.

6. За бажанням, зверху можна викласти фрукти або ягоди. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Але це за бажанням. У режимі «Мультиповар» встановлюємо температуру 130 градусів. Час – 50 хвилин. Натискаємо кнопку старту.

Поки мультиварка пече вам запіканку, відкривати її не можна. Навіть після закінчення режиму, цього не потрібно робити. Нехай постоїть на підігріві ще хвилин 15. Потім даємо повністю залишитися, прямо в чаші. Потім по краях проходимся лопаткою. Ставимо на випічку дном вгору блюдо і акуратно перевертаємо чашу. На тарілці залишиться наш десерт. Його можна нарізати і подавати!