Цікавий рецепт багатошарового салату з консервованого тунця, китайської капусти, авокадо, помідор, солоних огірків, кукурудзи та курячих яєць з заправкою з майонезу і хрону.
Інгредієнти
- 2 банки- тунець (консерви)
- 200 гр.- капуста пекінська)
- 150 гр.- кукурудза (консервована)
- 100 гр.- помідори
- 4 шт.- огірок (солоні)
- 1 шт.- авокадо
- 5 шт.- куряче яйце (варені)
- 50 гр.- сир (твердий)
- 1/2 шт.- лимон
- 8 ст. л.- майонез
- 1 ст. л.- хрін (столовий)
- 1 зубчик- часник
- 1 пучок- зелена цибуля
- 1 пучок- петрушка
- за смаком- перець (мелений)
- за смаком- сіль
Рецепт приготування
У мисці змішуємо майонез, столовий хрін, нарізану петрушку, сік лимона (1 ст. л.) і подрібнений часник.
Тунець відкриваємо, зливаємо і ділимо на шматочки виделкою. Китайську (пекінську) капусту нарізаємо соломкою, викладаємо на дно салатника (для краси краще брати прозорий), посипаємо трохи сіллю, перцем і злегка мнемо рукою. Змащуємо зверху капусту підготовленим соусом і викладаємо шар тунця. Якщо салат робимо в 2-х салатниках, то ділимо всі інгредієнти навпіл.
Кукурудзу відкриваємо і зливаємо. Авокадо очищаємо і нарізаємо з помідорами (можна взяти черрі) на невеликі скибочки. Зверху тунця викладаємо кукурудзу, скибочки авокадо і помідорів.
Зелену цибулю нарізаємо дрібно, солоні огірки — кубиками. Посипаємо авокадо з помідорами зеленою цибулею і додаємо зверху підготовлені солоні огірки. Посипаємо натертим сиром і натертими яєчними білками.
Покриваємо всі верстви залишками ароматного соусу і натираємо на дрібній тертці зверху жовтки.
Даємо смачне салату настоятися 30 хвилин в холодильнику і подаємо. Приємного апетиту!