Простий рецепт приготування смачного салату з цвітної капусти, зеленого горошку, редиски, цибулі та заправленого ніжним соусом зі сметани.
Інгредієнти
-
800 гр.
— капуста (кольорова)
-
2 чашки
— горох (заморожений або свіжий)
-
2 пучка
— редис
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
Для соусу
-
2 чашки
— сметана
-
2 ст. л.
— майонез
-
1 пучок
— зелена цибуля
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Капусту ділимо на дрібні суцвіття і відварюємо в підсоленій воді протягом 3-5 хвилин після закипання. На останній хвилині додаємо горошок, доводимо до кипіння і капусту з горохом відкидаємо на друшляк. Остуджуємо під холодною водою.
Редис миємо й нарізаємо на тонкі скибочки. Цибулю дрібно шаткуємо.
У великій мисці змішати капусту з горохом, редис і цибулю.
Перемішуємо, солимо і перчимо. Поливаємо сметаною і майонезом, добре перемішуємо, зверху посипаємо дрібно нарізаною цибулею. Даємо салату настоятися 15 хвилин і подаємо.
Приємного апетиту!