Салат з буряка, моркви і редьки


Відмінний рецепт хрусткого салату зі свіжої буряків, моркви і редьки Дайкон з волоськими горіхами, насінням соняшнику, рослинним маслом і соком лимона.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — буряк (невелика)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — редька (китайська Дайкон)

  • 2 ст. л.

    — волоський горіх

  • 2 ст. л.

    — насіння (соняшнику)

  • 2 ст. л.

    — сік лимона (або лайма)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Буряк, моркву, редьку Дайкон ретельно промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.


    Якщо хрусткий салат подаємо порціями, то на окремі тарілки викладаємо підготовлені натерті моркву, редьку і буряк. Посипаємо зверху подрібненими волоськими горіхами (по 1/2 ст. л.), насінням соняшнику (по 1/2 ст. л.), посипаємо сіллю і поливаємо олією (1 ст. л.), соком лимона (по 1/2 ст. л.).

    Якщо ароматний подаємо салат в салатник, то просто змішуємо всі інгредієнти (овочі, горіхи, насіння), посипаємо сіллю, заправляємо олією, соком лимона і відразу подаємо. Приємного апетиту!