Страва з м’ясного фаршу в капустяних листках румунською мовою називається Sarmale. Це дуже популярне блюдо в Румунії, яке може бути приготоване з свинини, індички, яловичини або змішати різне м’ясо. Але є відміну від російських голубців. Традиційно Sarmale в Румунії готують з квашеною капустою і беконом.
Інгредієнти
-
500 гр.
— яловичина (фарш)
-
500 гр.
— свинина (фарш)
-
2 шт.
— капуста (невеликі качани)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста (велика цибулина)
-
250 гр.
— бекон (копчений)
-
500 гр.
— капуста (квашена)
-
4 ст. л.
— томатна паста
-
2 ст. л.
— рисова крупа
-
2 шт.
— лавровий лист
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Відправляємо горщик в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів і запікаємо 1,5 години. Потім відкриваємо кришку горщика і запікаємо ще 30 хвилин до золотистої скоринки.
Sarmale готово.
Приємного апетиту!
Начинка Sarmale: змішуємо яловичий і свинячий фарш, додаємо 1 ст. л. томатної пасти, рис, сіль і перець. Залишаємо фарш при кімнатній температурі і готуємо листя капусти.
Доводимо до кипіння воду у великій каструлі, додаємо сіль і відправляємо в неї качан капусти. Варимо протягом 3-4 хвилин, потім знімаємо верхні листя качана, які стали м’якими і відправляємо качан назад в киплячу воду, варимо ще 3-4 хвилини і знову знімаємо майже готові листя качана. Робимо це до того, поки не закінчаться великі листя качана.
У листя капусти викладаємо приготований фарш по 2 – 3 столові ложки і загортаємо в рулетики. З невеликого качана капусти виходять невеликі за розміром голубці
Бекон нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо разом з цибулею 4-5 хвилин, додаємо квашену капусту, мелений перець і 1 ст. л. томатної пасти. Обсмажуємо ще 5 хвилин.
У великий горщик для запікання шарами викладаємо на дно суміш з квашеної капусти і бекону, зверху голубці, потім ще один шар капусти і голубців. Зверху додаємо лавровий лист, 2 ст. л. томатної пасти, заливаємо воду до рівня верхніх голубців і накриваємо кришкою.