Простий рецепт ароматних рогаликів з східної солодкістю рахат-лукумом. За таким рецептом можна готувати рогалики з варенням і з мармеладом.
Інгредієнти
-
450 гр.
— борошно (пшеничне)
-
160 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
100 мл.
— сметана
-
2 шт.
— куряче яйце
-
10 гр.
— сода (харчова, 1 ч. л. з гіркою)
-
1 ст. л.
— оцет (9%)
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
64 шматочка
— рахат-лукум (невеликі)
-
за смаком
— цукрова пудра
Рецепт приготування
В миску, додаємо розм’якшене вершкове масло, олію, сметану та яйця. Соду насипаємо в столову ложку, вливаємо оцет, чекаємо кілька секунд і додаємо в миску. Добре перемішуємо вінчиком і порціями додаємо борошно, замішуємо гладке тісто, яке не липне до рук. Закриваємо і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Через 1 годину тісто ділимо на 4 частини.
Розкачуємо кожну частину в тонкий коло, ділимо на 16 клинів, викладаємо по 1 шматочку рахат-лукуму і звертаємо в рогалики. Разом отримуємо 64 невеликих рогаликів.
Підготовлені рогалики з рахат-лукумом викладаємо на деко з пекарської папером.
Випікаємо рогалики в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Рахат-лукум в якості начинки має велику перевагу в порівнянні з варенням, при випіканні начинка не буде витікати з рогаликів і підгоряти.
Ароматні рогалики остуджуємо, обвалюємо в цукровій пудрі і подаємо. Приємного апетиту!