Відмінний рецепт італійської страви з солодким перцем і рисом. Різотто стає пісним без сиру і вершкового масла.
Інгредієнти
-
300 гр.
— рисова крупа
-
2 шт.
— перець (свіжий солодкий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 літр
— бульйон (гарячий овочевий)
-
25 гр.
— сир (твердий)
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо в маслі 2-3 хвилини.
Очищені перці від насіння нарізаємо невеликими кубиками. Перці беремо різного кольору, щоб різотто виглядало гарно.
Додаємо до цибулі підготовлені кубики перцю і смажимо 1 хвилину.
Додаємо до перцю промитий 4-5 разів рис і перемішуємо.
Гарячий овочевий бульйон ділимо приблизно на 3 частини і вливаємо в рис з проміжками в 5 хвилин, не знімаючи з вогню. Варимо ароматне різотто на середньому вогні до готовності рису, постійно помішуючи. Овочевий бульйон можна замінити на воду.
У готове різотто додаємо сіль, вершкове масло і тертий сир.
Перемішуємо ароматне різотто з перцем і відразу подаємо. Приємного апетиту!