Як це не дивно, але курячу печінку чомусь багато хто не люблять, хоча ніжніше її ніякої печінки напевно немає. Вона надає своєрідний смак або вірніше навіть сказати присмак, будь-якого продукту. Звичайно, такий продукт не був пропущений народом і з давніх пір всі субпродукти курки йшли в справу.
Способів приготування курячої печінки, як і багатьох інших страв, які ми з вами готували, дуже багато, але кожен намагається обов’язково внести що-небудь своє.
Ми приготуємо з вами три страви з курячої печінки, одне з яких зустрічається часто і готується дуже просто. Друге трохи складніше і зустрічається рідше, але гурманам звичайно відомо. Ну, а третє — просто і смачно. Ми почали готувати ці рецепти мабуть років 20-25 тому. Все готується досить швидко і легко.
1. Рецепт смаженої курячої печінки з цибулею і різнокольоровими перцями
Інгредієнти:
- Куряча печінка — 300 р.
- Перець солодкий трьох кольорів — 200-250 р. (приблизно по пів перцю кожного кольору)
- Цибуля — 1 головка
- Масло рослинне — 3 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Печінка очистити від плівок, помити, порізати на однакові шматочки, посолити, поперчити.
2. Цибулю почистити, нарізати соломкою.
3. Половинки перців червоного, жовтого, зеленого помити , видалити перетинки, крупно порізати кубиками.
4. На сковороді нагріти олію, покласти нарізану цибулю,
5. обсмажити до золотистого кольору.
6. Додати печінку, перемішати, смажити 2-2,5 хвилини з кожної сторони
7. Покласти до печінки з цибулею нарізані перці,
8. перемішати, посолити, поперчити за смаком,
9. накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати ще 15 хвилин, не більше, щоб печінка не пережаривалась.
Можна подавати як самостійне блюдо, можна подати на гарнір рис.
Приємного апетиту!
2.Куряча печінка в вині, цибулею, обсмаженою з медом
Інгредієнти:
- Куряча печінка — 300 р.
- Цибуля ріпчаста — 2 середніх головки
- Вино сухе червоне — 50 мл
- Мед — 2 ст. л.
- Паприка — 1 ч. л. з гіркою
- Борошно — 5 ч. л. з гіркою
- Масло рослинне — 4 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Печінка очистити від плівок, вимити, розділити на однакові шматочки,
залити червоним вином і залишити на годину.
2. Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
3. У невеликій глибокій ємності перемішати борошно і паприку.
4. Печінка вийняти з вина, дати стекти рідини, посолити, поперчити.
5. Обваляти в перцево — борошняної суміші.
6. Половину рослинного масла розігріти на сковороді і обсмажити печінку з двох сторін 7-9 хвилин ,не більше.
7. Викласти печінку на блюдо.
8. У чисту сковороду налити другу половину рослинного масла, викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору.
9. Додати мед, перемішати і тушкувати 4 хвилини при постійному помішуванні.
10. Медовим цибулею залити печінку на блюді.
Печінку можна подавати як самостійне блюдо. Буде дуже смачно з гарніром з рису.
Приємного апетиту!
3. Відео — Куряча печінка замість пиріжків, смачно і швидко
Інгредієнти:
- Печінка -500гр.
- Сіль -1/2ч.л.
- Чорний перець –за смаком
- Рослинне масло -1-2ст.л.
- Для кляру:
- Яйце -1шт.
- Мінеральна вода (або молоко або вода) -80мл.
- Борошно 3 ст. л. (80гр.)
- Сіль – 1/3ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Приємного апетиту!