Рецепти приготування курячої печінки прості і смачні

Як це не дивно, але курячу печінку чомусь багато хто не люблять, хоча ніжніше її ніякої печінки напевно немає. Вона надає своєрідний смак або вірніше навіть сказати присмак, будь-якого продукту. Звичайно, такий продукт не був пропущений народом і з давніх пір всі субпродукти курки йшли в справу.

Способів приготування курячої печінки, як і багатьох інших страв, які ми з вами готували, дуже багато, але кожен намагається обов’язково внести що-небудь своє.

Ми приготуємо з вами три страви з курячої печінки, одне з яких зустрічається часто і готується дуже просто. Друге трохи складніше і зустрічається рідше, але гурманам звичайно відомо. Ну, а третє — просто і смачно. Ми почали готувати ці рецепти мабуть років 20-25 тому. Все готується досить швидко і легко.

1. Рецепт смаженої курячої печінки з цибулею і різнокольоровими перцями

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 300 р.
  • Перець солодкий трьох кольорів — 200-250 р. (приблизно по пів перцю кожного кольору)
  • Цибуля — 1 головка
  • Масло рослинне — 3 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Печінка очистити від плівок, помити, порізати на однакові шматочки, посолити, поперчити.

2. Цибулю почистити, нарізати соломкою.

3. Половинки перців червоного, жовтого, зеленого помити , видалити перетинки, крупно порізати кубиками.

4. На сковороді нагріти олію, покласти нарізану цибулю,

5. обсмажити до золотистого кольору.

6. Додати печінку, перемішати, смажити 2-2,5 хвилини з кожної сторони

7. Покласти до печінки з цибулею нарізані перці,

8. перемішати, посолити, поперчити за смаком,

9. накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати ще 15 хвилин, не більше, щоб печінка не пережаривалась.

Можна подавати як самостійне блюдо, можна подати на гарнір рис.

Приємного апетиту!

2.Куряча печінка в вині, цибулею, обсмаженою з медом

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 300 р.
  • Цибуля ріпчаста — 2 середніх головки
  • Вино сухе червоне — 50 мл
  • Мед — 2 ст. л.

  • Паприка — 1 ч. л. з гіркою
  • Борошно — 5 ч. л. з гіркою
  • Масло рослинне — 4 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Печінка очистити від плівок, вимити, розділити на однакові шматочки,

залити червоним вином і залишити на годину.

2. Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.

3. У невеликій глибокій ємності перемішати борошно і паприку.

4. Печінка вийняти з вина, дати стекти рідини, посолити, поперчити.

5. Обваляти в перцево — борошняної суміші.

6. Половину рослинного масла розігріти на сковороді і обсмажити печінку з двох сторін 7-9 хвилин ,не більше.

7. Викласти печінку на блюдо.

8. У чисту сковороду налити другу половину рослинного масла, викласти цибулю, обсмажити до золотистого кольору.

9. Додати мед, перемішати і тушкувати 4 хвилини при постійному помішуванні.

10. Медовим цибулею залити печінку на блюді.

Печінку можна подавати як самостійне блюдо. Буде дуже смачно з гарніром з рису.

Приємного апетиту!

3. Відео — Куряча печінка замість пиріжків, смачно і швидко

Інгредієнти:

  • Печінка -500гр.
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Чорний перець –за смаком
  • Рослинне масло -1-2ст.л.
  • Для кляру:
  • Яйце -1шт.
  • Мінеральна вода (або молоко або вода) -80мл.
  • Борошно 3 ст. л. (80гр.)
  • Сіль – 1/3ч.л.
  • Чорний перець – за смаком

Приємного апетиту!