Пудинг з цвітної капусти


Простий рецепт ароматної пудингу з кольорової капусти, соусу Бешамель і сиру.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — капуста (кольорова)

  • 100 гр.

    — сир (твердий)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 50 гр.

    — мука

  • 1 1/2 чашки

    — мука

  • 80 гр.

    — вершкове масло

  • 1 щіпка

    — мускатний горіх

  • 30 гр.

    — гірчиця

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Цвітну капусту миємо, поділяємо на 8 суцвіть і зрізаємо стебло. Підготовлені суцвіття відварюємо в солоній воді 12-15 хвилин. Остуджуємо суцвіття і змащуємо гірчицею (не дуже гострої).


    Поки вариться капуста, готуємо соус Бешамель. У сковороді розтоплюємо масло, насипаємо борошно і, енергійно перемішуємо, обсмажуємо 1 хвилину до світло-коричневого кольору. У сковороду вливаємо молоко і, помішуючи, варимо Бешамель до загустіння. Додаємо мускатний горіх і сіль.

    Сир дрібно нарізаємо, додаємо в гарячий соус Бешамель і розмішуємо, поки сир не розплавиться. Потім, швидко помішуючи, додаємо яйця.


    У 8 змащених алюмінієвих формочок для кексів додаємо на дно трохи підготовленого сирного соусу, викладаємо суцвіття змазаній стороною вниз і накриваємо повністю соусом.

    Запікаємо ароматний пудинг з кольоровою капустою в розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин. Смачний пудинг добре поєднується з лимонним або голландським соусами. Приємного апетиту!