Простий рецепт ароматної пудингу з кольорової капусти, соусу Бешамель і сиру.
Інгредієнти
-
300 гр.
— капуста (кольорова)
-
100 гр.
— сир (твердий)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
50 гр.
— мука
-
1 1/2 чашки
— мука
-
80 гр.
— вершкове масло
-
1 щіпка
— мускатний горіх
-
30 гр.
— гірчиця
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Цвітну капусту миємо, поділяємо на 8 суцвіть і зрізаємо стебло. Підготовлені суцвіття відварюємо в солоній воді 12-15 хвилин. Остуджуємо суцвіття і змащуємо гірчицею (не дуже гострої).
Поки вариться капуста, готуємо соус Бешамель. У сковороді розтоплюємо масло, насипаємо борошно і, енергійно перемішуємо, обсмажуємо 1 хвилину до світло-коричневого кольору. У сковороду вливаємо молоко і, помішуючи, варимо Бешамель до загустіння. Додаємо мускатний горіх і сіль.
Сир дрібно нарізаємо, додаємо в гарячий соус Бешамель і розмішуємо, поки сир не розплавиться. Потім, швидко помішуючи, додаємо яйця.
У 8 змащених алюмінієвих формочок для кексів додаємо на дно трохи підготовленого сирного соусу, викладаємо суцвіття змазаній стороною вниз і накриваємо повністю соусом.
Запікаємо ароматний пудинг з кольоровою капустою в розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин. Смачний пудинг добре поєднується з лимонним або голландським соусами. Приємного апетиту!