Смачні запечені помідори з начинкою з мішаного фаршу (яловичина, свинина) і баклажана. Перед запіканням поливаємо фаршировані помідори соусом Бешамель з додаванням в соус тертого сиру.
Інгредієнти
Для помідор:
-
400 гр.
— м’ясний фарш (яловичина+свинина)
-
8 шт.
— помідори (200-250 гр. 1 шт.)
-
1 шт.
— баклажан
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— томатна паста
-
100 мл.
— вино (червоне)
-
1/4 пучка
— петрушка
-
10 листочків
— м’ята
-
1 ч. л.
— орегано
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Для соусу:
-
250 мл.
— молоко (гаряче)
-
50 гр.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— мука
-
60 гр.
— сир (твердий)
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
Для соусу Бешамель розтоплюємо вершкове масло, насипаємо борошно і, постійно помішуючи, смажимо борошно в маслі 1 хвилину на середньому вогні.
Потім невеликими порціями вливаємо в суміш гаряче молоко і постійно перемішуємо вінчиком, варимо соус Бешамель 1 хвилину, поки не загусне. Приправляємо сіллю і перцем, за бажанням можна додати на кінчику ножа мускатний горіх. Поки соус Бешамель гарячий, додаємо натертий сир, перемішуємо, поки сир не розчиниться.
У чистих помідорів зрізаємо кришки і виймаємо м’якоть з насінням.
У сковороді обсмажуємо нарізану цибулю, додаємо подрібнений часник і смажимо 1 хвилину. Баклажани очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Викладаємо підготовлений баклажан в сковороду і смажимо 5 хвилин. Додаємо готовий фарш і смажимо на сильному вогні, поки фарш не поміняє колір. Додаємо подрібнену м’якоть помідорів, томатну пасту, орегано, перець, сіль і вливаємо вино. Тушкуємо фарш з овочами на повільному вогні, поки вино не випарується, додаємо нарізану зелень (всю петрушку і 5 листочків м’яти).
Заповнюємо готової ароматною начинкою помідори і викладаємо у форму.
Поливаємо помідори підготовленим соусом Бешамель з сиром і посипаємо нарізаною м’ятою.
Накриваємо помідори кришками і відправляємо в духовку при 200 градусах.
Запікаємо ароматні фаршировані помідори близько 50 хвилин, поки шкірка на помідорах не почне тріскатися і соус на покриється золотисто-коричневою скоринкою.
Подаємо смачні фаршировані помідори гарячими. Приємного апетиту!