Помідори, фаршировані м’ясом і баклажанами


Смачні запечені помідори з начинкою з мішаного фаршу (яловичина, свинина) і баклажана. Перед запіканням поливаємо фаршировані помідори соусом Бешамель з додаванням в соус тертого сиру.

Інгредієнти

Для помідор:

  • 400 гр.

    — м’ясний фарш (яловичина+свинина)

  • 8 шт.

    — помідори (200-250 гр. 1 шт.)

  • 1 шт.

    — баклажан

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 100 мл.

    — вино (червоне)

  • 1/4 пучка

    — петрушка

  • 10 листочків

    — м’ята

  • 1 ч. л.

    — орегано

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для соусу:

  • 250 мл.

    — молоко (гаряче)

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — мука

  • 60 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Для соусу Бешамель розтоплюємо вершкове масло, насипаємо борошно і, постійно помішуючи, смажимо борошно в маслі 1 хвилину на середньому вогні.
    Потім невеликими порціями вливаємо в суміш гаряче молоко і постійно перемішуємо вінчиком, варимо соус Бешамель 1 хвилину, поки не загусне. Приправляємо сіллю і перцем, за бажанням можна додати на кінчику ножа мускатний горіх. Поки соус Бешамель гарячий, додаємо натертий сир, перемішуємо, поки сир не розчиниться.


    У чистих помідорів зрізаємо кришки і виймаємо м’якоть з насінням.


    У сковороді обсмажуємо нарізану цибулю, додаємо подрібнений часник і смажимо 1 хвилину. Баклажани очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Викладаємо підготовлений баклажан в сковороду і смажимо 5 хвилин. Додаємо готовий фарш і смажимо на сильному вогні, поки фарш не поміняє колір. Додаємо подрібнену м’якоть помідорів, томатну пасту, орегано, перець, сіль і вливаємо вино. Тушкуємо фарш з овочами на повільному вогні, поки вино не випарується, додаємо нарізану зелень (всю петрушку і 5 листочків м’яти).


    Заповнюємо готової ароматною начинкою помідори і викладаємо у форму.


    Поливаємо помідори підготовленим соусом Бешамель з сиром і посипаємо нарізаною м’ятою.


    Накриваємо помідори кришками і відправляємо в духовку при 200 градусах.

    Запікаємо ароматні фаршировані помідори близько 50 хвилин, поки шкірка на помідорах не почне тріскатися і соус на покриється золотисто-коричневою скоринкою.
    Подаємо смачні фаршировані помідори гарячими. Приємного апетиту!