Рецепт дуже смачного м’ясного пирога з яловичиною з бездріжджового тіста. Пиріг виходить дуже соковитим і ароматним.
Інгредієнти
Для тіста:
-
3 чашки
— борошно грубого помелу або інша)
-
230 гр.
— вершкове масло
-
4 ст. л.
— сметана
-
1/2 ч. л.
— сіль
-
1 шт.
— куряче яйце
Для начинки:
-
700 гр.
— яловичина (без кісток)
-
4 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ч. л.
— перець (суміш перців)
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Вершкове масло дрібно нарізаємо і викладаємо в 2 склянки борошна, розтираємо масло з борошном руками до невеликих крихт. Додаємо сметану і перемішуємо. Насипаємо залишки борошна і замішуємо однорідне тісто. Тісто з борошна грубого помелу виходить темним, готувати можна з будь-якої.
Чистий яловичину дуже дрібно нарізаємо, додаємо дрібно нарізану цибулю, перець, сіль і добре перемішуємо.
Ділимо тісто в співвідношенні 40/60 і розкачуємо 2 кола. Велике коло розміщуємо на деку з пекарської папером. Викладаємо на підготовлений коло начинку з яловичини.
Зверху накриваємо меншим колом і, з допомогою пальців, скріплюємо нижню частину тіста з верхньої. Змащуємо збитим яйцем.
В середині підготовленого пирога вирізаємо отвір.
Відправляємо м’ясний пиріг в розігріту духовку до 185 градусів на 40 хвилин. Виймаємо майже готовий пиріг, в отвір повільно вливаємо половину чашки води, за бажанням посипаємо кунжутом і запікаємо ще 10 хвилин.
Готовий ароматний пиріг з яловичиною виймаємо, накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин. Соковитий пиріг нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!