Печеня в горщику з фаршем


Простий рецепт тушкованого страви в горщику з яловичого фаршу, грибів, картоплі і коренеплодів (морква, корінь селери і корінь петрушки).

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 6 шт.

    — печериці

  • 1 шт.

    — картопля

  • 1/2 шт.

    — морква

  • 1/2 шт.

    — корінь петрушки

  • 1 шматок

    — селера (корінь)

  • 150 мл.

    — бульйон (будь)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/4 ч. л.

    — розмарин (сушений)

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищені картоплю, коренеплоди (моркву, корінь селери і петрушки) з чистими грибами нарізаємо на тонкі скибочки. Для овочів можна використовувати спеціальну терку.

    Викладаємо підготовлені гриби з овочами в миску, додаємо масло (2 ст. л.), розмарин, сіль і половину перцю. Перемішуємо. В іншій мисці у фарш додаємо сіль, залишки перцю, олія (1 ст. л.) і перемішуємо.


    У великий горщик (800 мл) на дно викладаємо 1/4 частина овочів з грибами.


    1/3 частина яловичого фаршу.


    Овочі з грибами.


    Повторюємо шари і вливаємо бульйон.


    Підготовлений горщик накриваємо і ставимо в духовку при 180 градусах на 45-50 хвилин.

    Ароматне спекотне поливаємо зверху сметаною, посипаємо кропом і подаємо гарячим. Приємного апетиту!