Простий рецепт тушкованого страви в горщику з яловичого фаршу, грибів, картоплі і коренеплодів (морква, корінь селери і корінь петрушки).
Інгредієнти
-
250 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
6 шт.
— печериці
-
1 шт.
— картопля
-
1/2 шт.
— морква
-
1/2 шт.
— корінь петрушки
-
1 шматок
— селера (корінь)
-
150 мл.
— бульйон (будь)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1/4 ч. л.
— розмарин (сушений)
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищені картоплю, коренеплоди (моркву, корінь селери і петрушки) з чистими грибами нарізаємо на тонкі скибочки. Для овочів можна використовувати спеціальну терку.
Викладаємо підготовлені гриби з овочами в миску, додаємо масло (2 ст. л.), розмарин, сіль і половину перцю. Перемішуємо. В іншій мисці у фарш додаємо сіль, залишки перцю, олія (1 ст. л.) і перемішуємо.
У великий горщик (800 мл) на дно викладаємо 1/4 частина овочів з грибами.
1/3 частина яловичого фаршу.
Овочі з грибами.
Повторюємо шари і вливаємо бульйон.
Підготовлений горщик накриваємо і ставимо в духовку при 180 градусах на 45-50 хвилин.
Ароматне спекотне поливаємо зверху сметаною, посипаємо кропом і подаємо гарячим. Приємного апетиту!