Оладки з кабачків. 5 простих смачних рецептів оладки з кабачків

Оладки з кабачків з фаршем з курячого м’яса

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль — 0,5 ч. л. (без гірки)
  • Сода — 0,5 год .л.
  • Оцет — 1 десертна ложка (між чайної і столовій) 9% оцту
  • Борошно — 4-6 ст. л.
  • Рослинна олія для смаження
Для начинки:
  • Куряче м’ясо — 200-250 р.
  • Сіль — 1\3 ч. л.
  • Мелений перець
  • Цибуля ріпчаста — 1 невелика цибулина
  • Трохи води

Приготування:

1. Спочатку приготуємо м’ясо. Ви можете вступити з м’ясом як вам подобається. Можете пропустити через м’ясорубку, подрібнити блендером, дуже дрібно нарізати.

2. У м’ясо додаємо сіль, перець, цибулю, натертий на дрібній тертці. Наливаємо трохи води, щоб фарш був м’якше.

3. Все ретельно перемішати. Начинка готова.

4. Очищені кабачки натираємо на крупній тертці. Додаємо до них сіль, яйця. Половину чайної ложки соди висипаємо в столову ложку, наливаємо туди оцет (гасимо соду), робіть це над кабачками, піна буде вихлюпуватися з ложки, і виливаємо вже гашену соду в кабачки.

Моїх читачів прошу не дивуватися, що я пишу так докладно, сподіваюся, що сюди заглядають зовсім молоді люди, які просто не знають, що таке погасити соду.

5. Все добре перемішуємо. Додаємо борошно. Борошно додаємо поступово, додали пару ложок, добре перемішали, додали ще пару ложок. А потім додавайте потроху.

Складно точно порекомендувати скільки потрібно борошна. Тому що, на жаль, у нас борошно скрізь різна. Але дивіться щоб маса не була дуже рідкою. Рідина не виступала по краях маси. Та й рідке тісто буде приставати до сковороді. Але і дуже густа маса теж не дуже добре. Втрачається смак оладок.

6. Кабачкова тісто готове. Треба відразу ж починати смажити. Не можна, щоб це тісто стояло, тому що кабачки відразу пускають сік і тоді доведеться додавати борошно. Це не дуже добре для смаку готових оладок.

7. Сковорода у нас повинна бути розігріта з невеликою кількістю масла. Набираємо половину столової ложки тіста і викладаємо тонким оладушком на сковороду. І так заповнюємо сковороду. Все робимо швидко.

8. Потім відразу ж на кожен оладок викладаємо тонким шаром підготовлене м’ясо. Рівномірно розподіляємо по оладку. А на м’ясо викладаємо тонкий шар тіста. Як би розмазуємо по верху.

9. До цього часу низ вже підсмажився. Перевертаємо оладки на іншу сторону, накриваємо кришкою і смажимо 3-4 хвилини. Вони повинні також зарум’янитися з іншого боку.

10. Знімаємо оладки зі сковороди на тарілку, на яку ми поклали паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.

11. Перекладаємо оладки на блюдо і наш швидкий, смачний обід готовий.

Подаємо зі сметаною або майонезом. Або ж з вашим улюбленим соусом.

Приємного апетиту!