Що може бути смачніше домашнього в’яленого рулету з свинячої грудинки зі спеціями. Панчетта — італійський м’ясний продукт, який просто зробити в домашніх умови.
Інгредієнти
-
1 шматок
— свинина (грудинка)
-
2 ч. л.
— цукор
-
за смаком
— спеції (італійські трави)
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Тонкий великий шматок свинячої грудинки промиваємо, знімаємо шкіру і просушуємо паперовими рушниками. Сіль змішуємо з цукром і щедро натираємо підготовлений шматок грудинки, посипаємо сумішшю трав і чорним перцем. Шматок в солі і травах викладаємо в щільний пакет або контейнер і відправляємо в холодильник на 1 тиждень, періодично перевертаючи пакет (шматок в контейнері перевертаємо тільки чистими руками або за допомогою вилок).
Через 7 днів шматок свинячої грудинки промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовими серветками і знову посипаємо з усіх боків чорним перцем і сумішшю італійських трав.
Перевертаємо підготовлений шматок жирної стороною вниз, щільно згортаємо в рулет, щоб не було повітря всередині (повітря сприяє появі небажаних організмів) і акуратно закріплюємо шпагатом.
Обертаємо підготовлений м’ясний рулет в кілька шарів марлі і закріплюємо знову шпагатом.
Підвішуємо Панчетту на два тижні в прохолодному сухому приміщенні (ідеальні умови 8-15 ºC з вологістю 60%), наприклад, підвал або льох. Рулет можна підвісити і в холодильнику, але термін дозрівання збільшиться до 3-х тижнів.
Ароматна Панчетта через 2 тижні (в холодильнику через 3) готова, звільняємо від марлі.
Смачний рулет зі свинячої грудинки Панчетту дуже тонко нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!