Люля-кебаб з баранини на мангалі


Простий рецепт смачного шашлику з баранини з ароматними спеціями. Готуємо ароматні люля-кебаби на мангалі.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — баранина (плече ягняти з жиром)

  • 100 гр.

    — сало курдючної, за бажанням)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 ч. л.

    — перець (чорний)

  • 1/2 ч. л.

    — коріандр (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/4 ч. л.

    — кориця (порошок)

  • 1 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе ягняти з салом нарізаємо на шматки і пропускаємо через м’ясорубку з курдючним салом (можна не використовувати), очищеним цибулею і часником.


    Готовий фарш з ягняти добре змішуємо з чорним перцем, паприкою, коріандром, тмином, корицею і сіллю. Ділимо на 8-10 частин і охолоджуємо баранячий фарш для люля-кебабів 1 годину.


    Занурюємо Руки в гарячу воду і кожну частину підготовленого жирного фаршу насаджуємо на тонкий шампур (ставимо широкою стороною вгору) посередині.


    Щільно загорнути фаршем шампур і розподіляємо суміш трохи вгору і вниз (довгими люля-кебаби не робимо, щоб уникнути падіння фаршу при смаженні).


    Коли вугілля в мангалі прогорять, викладаємо люля-кебаби на шампурах і смажимо, постійно перевертаючи 10-15 хвилин, поки люля-кебаби не покриються брунатною хрусткою скоринкою. Паралельно з люля-кебабами можна підсмажити різні овочі (перець, кабачок, помідори, баклажани).

    Ароматний люля-кебаб подаємо гарячим з підсмаженими овочами. Приємного апетиту!