Простий рецепт смачного шашлику з баранини з ароматними спеціями. Готуємо ароматні люля-кебаби на мангалі.
Інгредієнти
-
900 гр.
— баранина (плече ягняти з жиром)
-
100 гр.
— сало курдючної, за бажанням)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
1 ч. л.
— перець (чорний)
-
1/2 ч. л.
— коріандр (мелений)
-
1/2 ч. л.
— кмин (мелений)
-
1/4 ч. л.
— кориця (порошок)
-
1 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
Філе ягняти з салом нарізаємо на шматки і пропускаємо через м’ясорубку з курдючним салом (можна не використовувати), очищеним цибулею і часником.
Готовий фарш з ягняти добре змішуємо з чорним перцем, паприкою, коріандром, тмином, корицею і сіллю. Ділимо на 8-10 частин і охолоджуємо баранячий фарш для люля-кебабів 1 годину.
Занурюємо Руки в гарячу воду і кожну частину підготовленого жирного фаршу насаджуємо на тонкий шампур (ставимо широкою стороною вгору) посередині.
Щільно загорнути фаршем шампур і розподіляємо суміш трохи вгору і вниз (довгими люля-кебаби не робимо, щоб уникнути падіння фаршу при смаженні).
Коли вугілля в мангалі прогорять, викладаємо люля-кебаби на шампурах і смажимо, постійно перевертаючи 10-15 хвилин, поки люля-кебаби не покриються брунатною хрусткою скоринкою. Паралельно з люля-кебабами можна підсмажити різні овочі (перець, кабачок, помідори, баклажани).
Ароматний люля-кебаб подаємо гарячим з підсмаженими овочами. Приємного апетиту!