Швидкий рецепт здорового низькокалорійного страви з лосося та пекінської капусти. Подаємо з ароматним гострим соусом.
Інгредієнти
-
2 шматки
— лосось (філе)
-
4 аркуша
— капуста пекінська)
-
2 стручка
— перець (свіжий гострий)
-
1 гілочка
— кінза
-
4 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— соус (рибний)
-
3 ст. л.
— сік лайма
-
2 ч. л.
— цукор
-
2 щіпки
— сіль
Рецепт приготування
-
Готове філе лосося в капусті нарізаємо на шматочки і подаємо з гострим соусом або з яким за смаком. Приємного апетиту!
Листя пекінської капусти майже розрізаємо навпіл, щоб прибрати товсту частину листа. Підготовлені листя викладаємо в окріп на 30 секунд і відразу під холодну воду.
Викладаємо 2 листи пекінської капусти так, щоб один заходив трохи на інший (внахлест) і викладаємо злегка солоний шматок лосося. Повністю загорнути рибу листям пекінської капусти.
Підготовлене філе риби в листі викладаємо в пароварку (мантоварку) з киплячою водою, накриваємо і варимо 10 хвилин.
Поки вариться риба у листі, готуємо гострий соус. У ступці подрібнюємо пучок кінзи, додаємо часник, невеликі стручки гострого перцю і розминаємо ступкою. Викладаємо суміш в миску, додаємо соус, сік лимона, цукор і ретельно перемішуємо.