Лосось в пекінській капусті на пару


Швидкий рецепт здорового низькокалорійного страви з лосося та пекінської капусти. Подаємо з ароматним гострим соусом.

Інгредієнти

  • 2 шматки

    — лосось (філе)

  • 4 аркуша

    — капуста пекінська)

  • 2 стручка

    — перець (свіжий гострий)

  • 1 гілочка

    — кінза

  • 4 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — соус (рибний)

  • 3 ст. л.

    — сік лайма

  • 2 ч. л.

    — цукор

  • 2 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Листя пекінської капусти майже розрізаємо навпіл, щоб прибрати товсту частину листа. Підготовлені листя викладаємо в окріп на 30 секунд і відразу під холодну воду.

    Викладаємо 2 листи пекінської капусти так, щоб один заходив трохи на інший (внахлест) і викладаємо злегка солоний шматок лосося. Повністю загорнути рибу листям пекінської капусти.


    Підготовлене філе риби в листі викладаємо в пароварку (мантоварку) з киплячою водою, накриваємо і варимо 10 хвилин.


    Поки вариться риба у листі, готуємо гострий соус. У ступці подрібнюємо пучок кінзи, додаємо часник, невеликі стручки гострого перцю і розминаємо ступкою. Викладаємо суміш в миску, додаємо соус, сік лимона, цукор і ретельно перемішуємо.

  • Готове філе лосося в капусті нарізаємо на шматочки і подаємо з гострим соусом або з яким за смаком. Приємного апетиту!