Соковиті курячі стегенця, запечені з ароматними грибами вешенками і яблуками.
Інгредієнти
-
2 шт.
— курка (стегенця)
-
300 гр.
— глива
-
2 шт.
— яблуко
-
3 шт.
— цибуля ріпчаста
-
6 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (свіжозмелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Гриби гливи промиваємо та нарізаємо.
Стегенця промиваємо і викладаємо в гаряче масло (3 ст. л.) на великому вогні, солимо, перчимо і швидко запечатуємо соки всередині.
Перевертаємо, посипаємо сіллю і перцем іншу сторону. Прибираємо стегенця з сковороди.
В масло після курки викладаємо підготовлені гливи, солимо і смажимо, поки рідина не випарується.
Очищені яблука від шкірки і насіння, нарізаємо скибочками.
Очищений цибулю нарізаємо і розподіляємо на змащеному деку.
Додаємо рівномірно підготовлені скибочки яблук і скроплюємо маслом.
На викладаємо яблука злегка обсмажені стегенця і поруч розподіляємо гриби. Акуратно вливаємо по всій поверхні воду (1/2 склянки).
Відправляємо стегенця з яблуками і грибами в духовку при 190 градусах на 45 хвилин. Для красивої скоринки на стегенець за 10 хвилин до готовності збільшуємо температуру до 210 градусів.
Готові ароматні стегенця подаємо на подушці з грибів, яблук і цибулі з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!