Капуста всім овочам — овоч. Ми всі без винятку знаємо його і любимо. І що тільки не роблять з капустою і з капусти. І варять її і тушкують і смажать, і солять і…і…і… В 50-ті роки капуста і картопля врятувала багато людей.
В мої студентські роки в їдальні завжди була капуста, як гарнір, але ми брали її одну і з хлібом, який в ті часи стояв на столі безкоштовно і скільки хочеш, і гірчицею, обідали. Яка була смакота!
І після, я напевно все життя любив і люблю капусту, але тільки вже не просто капусту, а капусту в пироги, пиріжки, солону, навіть китайську капусту і звичайно тушена з м’ясом. Особливо капусту з рулькой, це чи не національне блюдо німців і ще капусту, свинячі реберця, ну просто клас. Отже готуємо.
1. Рецепт тушкованої капусти зі свинячими реберцями
2-3 порції
Інгредієнти:
- Ребра свинячі нежирні — 350-400 р.
- Спеції для смаження м’яса
- Капуста свіжа — 1 невеликий вилок
- Морква — 1 середня
- Цибуля — 1 середня головка
- Помідор — 1 середній
- Масло рослинне — 3-4 ст. л.
- Сіль, цукор, перець
Приготування:
- Ребра помити, обсушити серветкою, нарізати на шматочки по 1-2 реберця.
- Цибулю почистити, нарізати соломкою.
- Моркву почистити, нарізати довгими брусочками.
- Помідори порізати часточками.
- Капусту нашаткувати локшиною.
- На сковороді добре розігріти 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити реберця з двох сторін до золотистої скоринки.
- Ребра перекласти в каструлю.
- Посолити, посипати спеціями.
- У цьому ж олії обсмажити цибулю і моркву
- і все це додати в каструлю до м’яса.
- додати трохи води і на середньому вогні тушкувати м’ясо до готовності, 25-35 хвилин.
- Скласти Капусту в глибоку ємність, посолити, додати трохи цукру, перетерти руками.
- На сковороді розігріти рослинне масло, викласти капусту, обсмажити капусту, помішуючи, протягом 5-6 хвилин.
- Додати різані помідори, при необхідності посолити, поперчити, додати цукор і тушкувати капусту ще 10 хвилин на середньому вогні.
- Коли капуста і м’ясо будуть майже готові, м’ясо перекласти з каструлі в сковороду до капусти. Акуратно перемішати і дати постояти 3-5 хвилин.
Готову страву розкласти по порційних тарілках. При бажанні можете додати свіжі овочі та зелень.
Приємного апетиту!
2. Відео — Тушкована капуста з м’ясом — швидкий, смачний і легкий вечеря
Інгредієнти:
М’ясо 600г; Капуста 700-800г; морква 2 ш; цибуля ріпчаста 1 гол; помідори свіжі або в банку 400г; паста томатна 2 ст. л.; перець, орегано, коріандр, сіль; цукор 1-2 ч. л; часник 2 зубчики; зелена цибуля, петрушка, олія для смаження.
Приємного апетиту!