Великий шматок свинини, який попередньо 2 дні маринується в спеціях і потім запікається 1,5 години в духовці. Страву російської кухні, яке раніше готували тільки з медвежатины.
Інгредієнти
-
1,5 кг.
— свинина (задній окіст без кісток)
-
1 пакетик
— приправа (для свинини Knorr або інша)
-
2 шт.
— апельсин
-
3 ст. л.
— мед
-
4 шт.
— гвоздика (сушені квіткові бруньки)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
3 ст. л.
— сіль (велика)
Рецепт приготування
Шматок свинячого окосту промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Підготовлений шматок викладаємо в миску і натираємо приправою, яку попередньо перемішуємо з сіллю. Обертаємо миску харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 2 дні.
Через 2 дні маринований шматок свинини швидко обсмажуємо на сковороді в олії з усіх боків (запечатуємо соки всередині шматка), викладаємо у форму для запікання і додаємо всю рідину, що утворилася в сковороді. Накриваємо фольгою і відправляємо ароматне м’ясо в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
У мисочку видавлюємо сік з апельсинів, додаємо мед, трохи цедри апельсина, подрібнену гвоздику і добре перемішуємо. Через 60 хвилин виймаємо свинину з духовки, знімаємо фольгу і добре поливаємо підготовленим соусом з апельсинів. Відправляємо ароматну буженину назад в духовку на 30 хвилин і запікаємо до коричневої хрусткої скоринки.
Готову соковиту буженину виймаємо, акуратно нарізаємо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!