Ідеальна буженина в духовці


Великий шматок свинини, який попередньо 2 дні маринується в спеціях і потім запікається 1,5 години в духовці. Страву російської кухні, яке раніше готували тільки з медвежатины.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — свинина (задній окіст без кісток)

  • 1 пакетик

    — приправа (для свинини Knorr або інша)

  • 2 шт.

    — апельсин

  • 3 ст. л.

    — мед

  • 4 шт.

    — гвоздика (сушені квіткові бруньки)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 3 ст. л.

    — сіль (велика)

Рецепт приготування

    Шматок свинячого окосту промиваємо і висушуємо паперовими рушниками. Підготовлений шматок викладаємо в миску і натираємо приправою, яку попередньо перемішуємо з сіллю. Обертаємо миску харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 2 дні.


    Через 2 дні маринований шматок свинини швидко обсмажуємо на сковороді в олії з усіх боків (запечатуємо соки всередині шматка), викладаємо у форму для запікання і додаємо всю рідину, що утворилася в сковороді. Накриваємо фольгою і відправляємо ароматне м’ясо в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.


    У мисочку видавлюємо сік з апельсинів, додаємо мед, трохи цедри апельсина, подрібнену гвоздику і добре перемішуємо. Через 60 хвилин виймаємо свинину з духовки, знімаємо фольгу і добре поливаємо підготовленим соусом з апельсинів. Відправляємо ароматну буженину назад в духовку на 30 хвилин і запікаємо до коричневої хрусткої скоринки.

    Готову соковиту буженину виймаємо, акуратно нарізаємо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!