Готуємо заправку для салату
10. Беремо 3-4 ложки оливкового масла, або іншого рослинного, сюди ж виливаємо чайну ложку винного оцту, якщо здасться, що кислоти мало, додайте ще оцту 1 ст. л., можна замінити яблучним. Перемішуємо і додаємо половину чайної ложки орегано.
11. Знову все добре перемішуємо. Заправляємо салат нашої заправкою, залишаючи трохи в чашечці, приблизно чайну ложку або трохи більше. Ще раз перемішати.
12. На блюдо викладаємо листя салату і викладаємо на них половину перемішаних овочів з чашки. Рівномірно розподіляємо по всьому блюду.
13. Сир нарізаємо кубиками розміром з маслину. Половину сиру викладаємо в чашку з другою ложкою заправки. Перемішуємо. Сир виглядає дуже красиво і шматочки не злипаються між собою.
14. Сир кладемо на тарілку, до викладеної половині салату.
15. Викладаємо поверх сиру другу половину салату. Акуратно розрівнюємо.
16. Що залишився сир викладаємо в чашку де був салат, додаємо ложечку масла, посипаємо орегано і все перемішуємо.
17. Викладаємо сир в салат, розподіляємо його по поверхні і трошки посипаємо орегано. В цілому у нас пішла десь чайна ложка орегано на весь салат.
Прикрашаємо салат листочком м’яти. Наш грецький салат готовий. Вже не терпиться, сідаємо за стіл.
Приємного апетиту!