2.
Грецький рецепт — грецький салат
Інгредієнти:
-
-
- Огірки — 3-4 шт.
- Помідори — 3 шт.
- Перець солодкий болгарський — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Оливки (маслини) — 1 банка
- Сир сіртакі (фета або бринза) — 200гр
- Листя салату
- Оливкову олію — 100мл (можна будь-яку рослинну, але краще оливкова)
- Половина лимона
- Спеції (у нас базилік, чебрець, розмарин)-за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Часник — 1 зубчик
-
Приготування:
1. Огірки, помідори і солодкий болгарський перець нарізаємо великими кубиками. Складаємо овочі в глибоку салатницю.
2. Цибулю нарізаємо півкільцями, злегка посолити і помнем руками, щоб вона дала сік і додаємо його до овочів.
3. До огірків з помідорами і перцем відправляємо цибулю.
4. Готуємо заправку для салату. Спеції подрібнити в ступці або можна руками. Видавив трохи часнику, поперчити. Витиснемо сік половинки лимона, наллємо оливкова олія. Все добре перемішати. Заправка готова.
5. Додаємо оливки до овочів і все ретельно перемішуємо.
6. Нарізаємо сир кубиками. Будемо його додавати безпосередньо перед подачею.
7. Готуємо салат. На велику тарілку викладаємо листя салату.
8. На листя викладаємо нарізані і перемішані овочі і зверху викладаємо шматочки сиру. За смаком можете посолити салат, але врахуйте, що сир солоний. Я не солю. Салат готовий, залишилося заправити.
9. Заправляємо грецький салат нашої підготовленої заправкою і швидше за стіл.
Приємного апетиту!