Грецький салат— 5 простих класичних рецептів

3. Рецепт грецького салату з орегано, кропом і м’ятою

Інгредієнти:

      • Помідори — 300 р.
      • Огірок — 2 шт.
      • Перець жовтий солодкий — 1 шт.
      • Оливки чорні
      • М’ята листочки — щіпка
      • Кріп
      • Винний оцет — 1 ст. л.
      • Масло рослинне — 3 ст. л.
      • Орегано — 1 ч. л.
      • Сіль
      • Салатний цибуля — 1 головка
      • Листя салату
      • Фета — 200-300 р.

Приготування:

1. Нарізаємо огірки. Не мельчим, ріжемо середніми шматочками.

2. Так як у нас помідори маленькі, черрі, нарізаємо їх на 4 частини.

3. Викладаємо огірки і помідори в глибоку чашку.

4. Перець нарізаємо не тонкою соломкою.

Ми взяли жовтий перець для того, щоб створити контраст кольорів. Червоні помідори, зелені огірки і жовтий перець.

Якщо це було б влітку і різних помідорів було б багато, я б взяв три різних сорти помідорів і обов’язково жовтий. Тоді б перець я взяв червоний. Він солодший, так і знову ж для контрасту.

5. Перець відправляємо до огірків і помідорів. Перемішуємо.

6. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і розбираємо на соломку. Також відправляємо до овочів.

7. Листочки м’яти і кріп дрібно рубаємо, дрібно. Хто не любить, може обійтися без м’яти.

8. Дрібно нарубані м’яту і кріп додаємо в загальну купу овочів, в чашку. Солимо салат і перемішуємо.

9. Додаємо маслини. Все перемішуємо.