3. Рецепт грецького салату з орегано, кропом і м’ятою
Інгредієнти:
-
-
- Помідори — 300 р.
- Огірок — 2 шт.
- Перець жовтий солодкий — 1 шт.
- Оливки чорні
- М’ята листочки — щіпка
- Кріп
- Винний оцет — 1 ст. л.
- Масло рослинне — 3 ст. л.
- Орегано — 1 ч. л.
- Сіль
- Салатний цибуля — 1 головка
- Листя салату
- Фета — 200-300 р.
-
Приготування:
1. Нарізаємо огірки. Не мельчим, ріжемо середніми шматочками.
2. Так як у нас помідори маленькі, черрі, нарізаємо їх на 4 частини.
3. Викладаємо огірки і помідори в глибоку чашку.
4. Перець нарізаємо не тонкою соломкою.
Ми взяли жовтий перець для того, щоб створити контраст кольорів. Червоні помідори, зелені огірки і жовтий перець.
Якщо це було б влітку і різних помідорів було б багато, я б взяв три різних сорти помідорів і обов’язково жовтий. Тоді б перець я взяв червоний. Він солодший, так і знову ж для контрасту.
5. Перець відправляємо до огірків і помідорів. Перемішуємо.
6. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і розбираємо на соломку. Також відправляємо до овочів.
7. Листочки м’яти і кріп дрібно рубаємо, дрібно. Хто не любить, може обійтися без м’яти.
8. Дрібно нарубані м’яту і кріп додаємо в загальну купу овочів, в чашку. Солимо салат і перемішуємо.
9. Додаємо маслини. Все перемішуємо.