Оригінальний рецепт смачних голубці з начинкою з рису, ріпчастої цибулі і зелені. Ароматну загортаємо начинку в бурякові листя, що надає страві соковитості і неповторний смак. Вегетаріанське блюдо.
Інгредієнти
-
50 шт.
— буряк (листя)
-
250 гр.
— рисова крупа
-
2 шт.
— ріпчаста цибуля (великий, 250 гр.)
-
4 гілочки
— кріп
-
4 гілочки
— петрушка
-
2-3 стебла
— зелена цибуля
-
1/2 шт.
— лимон
-
100 мл.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Бурякові листя промиваємо, ставимо на вогонь воду у великій каструлі і доводимо до кипіння.
Опускаємо підготовлені листки в окріп на 15 секунд, виймаємо і викладаємо ошпарені бурякові листя в друшляк.
В чавунній каструлі розігріваємо олію (30 мл) і викладаємо нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажуємо 10-15 хвилин, поки не стане м’яким. Додаємо у смажену цибулю промитий 4-5 разів рис, перемішуємо і смажимо 2 хвилини. Вливаємо в рис з цибулею воду (500 мл), зменшуємо вогонь і варимо накритим, поки рідина не вбереться в рис. Помішуємо. Зелену цибулю, петрушку, кріп дрібно нарізаємо і додаємо в готовий рис. Солимо, перчимо і даємо трохи охолонути.
На бурякові листя викладаємо підготовлену рисову начинку.
Закриваємо начинку листям з боків і згортаємо.
Викладаємо підготовлені голубці в каструлю щільно один до одного.
Додаємо залишки масла, сік половини лимона і трохи солі. Накриваємо голубці буряковими листям, вливаємо воду (покриваємо голубці) і накриваємо зверху тарілкою.
Доводимо голубці в бурякових листі до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні 30 хвилин.
Подаємо ароматні вегетаріанські голубці з улюбленим соусом. Приємного апетиту!