Голубці з рисом в бурякових листі


Оригінальний рецепт смачних голубці з начинкою з рису, ріпчастої цибулі і зелені. Ароматну загортаємо начинку в бурякові листя, що надає страві соковитості і неповторний смак. Вегетаріанське блюдо.

Інгредієнти

  • 50 шт.

    — буряк (листя)

  • 250 гр.

    — рисова крупа

  • 2 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий, 250 гр.)

  • 4 гілочки

    — кріп

  • 4 гілочки

    — петрушка

  • 2-3 стебла

    — зелена цибуля

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 100 мл.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Бурякові листя промиваємо, ставимо на вогонь воду у великій каструлі і доводимо до кипіння.


    Опускаємо підготовлені листки в окріп на 15 секунд, виймаємо і викладаємо ошпарені бурякові листя в друшляк.


    В чавунній каструлі розігріваємо олію (30 мл) і викладаємо нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажуємо 10-15 хвилин, поки не стане м’яким. Додаємо у смажену цибулю промитий 4-5 разів рис, перемішуємо і смажимо 2 хвилини. Вливаємо в рис з цибулею воду (500 мл), зменшуємо вогонь і варимо накритим, поки рідина не вбереться в рис. Помішуємо. Зелену цибулю, петрушку, кріп дрібно нарізаємо і додаємо в готовий рис. Солимо, перчимо і даємо трохи охолонути.


    На бурякові листя викладаємо підготовлену рисову начинку.


    Закриваємо начинку листям з боків і згортаємо.


    Викладаємо підготовлені голубці в каструлю щільно один до одного.


    Додаємо залишки масла, сік половини лимона і трохи солі. Накриваємо голубці буряковими листям, вливаємо воду (покриваємо голубці) і накриваємо зверху тарілкою.
    Доводимо голубці в бурякових листі до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні 30 хвилин.

    Подаємо ароматні вегетаріанські голубці з улюбленим соусом. Приємного апетиту!