Простий рецепт ароматної французького соусу з вершкового масла і яєчних жовтків. Голландський соус подають до овочів, яєць і м’яса, наприклад, на сніданок до яєць Бенедикт.
Інгредієнти
-
200 гр.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— сік лимона
-
4 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У каструлі на вогні повільно розтоплюємо вершкове масло і охолодити.
У мисці перемішуємо яєчні жовтки з 1 ст. л. води.
Ставимо миску з перемішаними жовтками на водяну баню, продовжуємо збивати віночком, нагріваючи кілька хвилин, поки не утвориться маса по консистенції як крем. Знімаємо жовтки з лазні і продовжуємо збивати ще 30 секунд.
Цівкою вливаємо розтоплене масло, віночком постійно збиваємо.
Додаємо в соус сік лимона і збиваємо.
Додаємо в соус мелений перець, дрібку солі, перемішуємо і голландський соус готовий.
Подаємо відразу, так як при охолодженні соус згущується, тому при зберіганні і подальшій подачі соус можна підігрівати. Зберігаємо ароматний соус в холодильнику максимум 4 дні. Приємного апетиту!