Відмінні рецепти приготування закусок з хрону, буряка і сметани.
Інгредієнти
-
1 шт.
— хрін (корінь, 20 див.)
-
1 шт.
— буряк (великого розміру)
-
100 гр.
— сметана
-
2 ст. л.
— оцет (яблучний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Буряк з хроном.
Для швидкого приготування буряк очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини і відварюємо у воді до готовності. Остуджуємо буряк в холодній воді.
Очищаємо хрін ножем для овочів, вирізаємо непотрібні частини.
Розрізаємо хрін на кілька частин, щоб шматки пройшли через отвір в комбайні.
У комбайні подрібнюємо хрін, спочатку на крупній тертці.
Потім міняємо на дрібну тертку і подрібнюємо хрін дуже дрібно. Можна скористатися ручною теркою, але процес займе багато часу і буде не дуже приємним із-за різкого запаху хрону
Додаємо в подрібнений хрін ¼ чашки води і яблучний оцет, ще раз прокручуємо. Можна додати більше води, але не доводимо хрін до стану пюре.
Отримуємо 2 склянки подрібненого хрону. В герметичному контейнері такий хрін буде зберігатися в холодильнику 2 тижні.
Остиглу буряк нарізаємо на великі шматочки і викладаємо в комбайн з однією склянкою підготовленого хрону.
Змішуємо хрін з буряком, додаємо сіль за смаком. За бажанням можна додати невелику кількість майонезу. Буряк з хроном готова!
Хрін зі сметаною.
В чашу комбайна викладаємо ще 1 склянку підготовленого хрону, додаємо сметану, сіль і змішуємо. Друга гостра закуска з хріном готова!
Подаємо гострі закуски з хлібом. Приємного апетиту!