Дві закуски з хріном


Відмінні рецепти приготування закусок з хрону, буряка і сметани.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — хрін (корінь, 20 див.)

  • 1 шт.

    — буряк (великого розміру)

  • 100 гр.

    — сметана

  • 2 ст. л.

    — оцет (яблучний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

Буряк з хроном.

    Для швидкого приготування буряк очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини і відварюємо у воді до готовності. Остуджуємо буряк в холодній воді.

    Очищаємо хрін ножем для овочів, вирізаємо непотрібні частини.


    Розрізаємо хрін на кілька частин, щоб шматки пройшли через отвір в комбайні.


    У комбайні подрібнюємо хрін, спочатку на крупній тертці.


    Потім міняємо на дрібну тертку і подрібнюємо хрін дуже дрібно. Можна скористатися ручною теркою, але процес займе багато часу і буде не дуже приємним із-за різкого запаху хрону


    Додаємо в подрібнений хрін ¼ чашки води і яблучний оцет, ще раз прокручуємо. Можна додати більше води, але не доводимо хрін до стану пюре.
    Отримуємо 2 склянки подрібненого хрону. В герметичному контейнері такий хрін буде зберігатися в холодильнику 2 тижні.


    Остиглу буряк нарізаємо на великі шматочки і викладаємо в комбайн з однією склянкою підготовленого хрону.


    Змішуємо хрін з буряком, додаємо сіль за смаком. За бажанням можна додати невелику кількість майонезу. Буряк з хроном готова!

    Хрін зі сметаною.

      В чашу комбайна викладаємо ще 1 склянку підготовленого хрону, додаємо сметану, сіль і змішуємо. Друга гостра закуска з хріном готова!

      Подаємо гострі закуски з хлібом. Приємного апетиту!